Sant Joan les Fonts recupera un Campionat de Tir al Plat després de 28 anys sense fer-lo

Les festes de Sant Joan les Fonts van recuperar aquest dissabte una activitat que portava gairebé tres dècades sense celebrar-se al municipi: un campionat de tir al plat. Baltasar Balló, del Pla de l’Estany, i l’osonenc Toni López van ser els triomfadors del Campionat de Tir al Plat de Sant Joan.

Un soroll eixordador trencava dissabte la quietud del prat de Can Xerbanda de Sant Joan les Fonts. El motiu de l’enrenou era la celebració del Campionat de Tir al plat del municipi garrotxí, una disciplina en la qual els caçadors són minoria, ja que aglutina i de forma majoritària aficionats a la modalitat esportiva del tir.

La tirada era un dels actes programats de la Festa Major de Sant Joan les Fonts, que va aprofitar l’efemèride per recuperar una activitat que feia 28 anys que no es celebrava al municipi; a més, la tornada de la prova va aglutinar una nombrosa participació: fins a 22 rondes de 6 tiradors a cada una, vinguts de tot Catalunya.

En la tirada general, Baltasar Balló del Pla de l’Estany va guanyar la competició, després de necessitar una tirada de desempat per trencar la igualada amb José Manrique i el garrotxí de la Canya Xevi Quer: els tres van demostrar una gran punteria trencant a la primera els quinze plats de la tirada reglamentària. Pel que fa a la tirada conjunta, van endur-se el premi dos osonencs: en primera posició, Toni López, seguit d’Antonio Martín.

Notícies relacionades:

La companyia ‘La Fada Verda’ s’encarrega de la creació artística de ‘La Nit de les Dones d’Aigua’ de Sant Joan les Fonts, en una 12a edició en la que hi actuaran animals

Les flors omplen de vida i primavera Sant Joan les Fonts en el mes amb més color de la població

Un veí de Sant Joan les Fonts rehabilita el camí de les Gorgues de la Cau