CiU anuncia un acord d’estabilitat amb el PSC, que entra a l’equip de govern d’Olot

Les negociacions iniciades entre Convergència i Unió i el PSC a Olot han prosperat i aquesta tarda els dos grups han anunciat un acord d’estabilitat que implica l’entrada del PSC al Govern. El pacte també inclou l’inclou l’impuls de 50 accions programàtiques.

Després que el pacte d’esquerres no prosperés per la negativa de la CUP a formar Govern, CiU i el PSC van iniciar negociacions buscant l’estabilitat i la governabilitat de l’Ajuntament d’Olot per al nou govern. Les converses han evolucionat i aquesta tarda, CiU i el PSC han anunciat un acord que implica l’entrada del PSC en el Govern. El cap del grup municipal del PSC, Josep Guix serà el segon tinent d’alcalde del govern de la ciutat, per darrere de Pep Berga, i assumirà la regidoria de Medi Ambient. El número dos del grup, Jaume Mir, serà el nou regidor d’Ensenyament, i Mercè Traveria s’ocuparà de la recuperada regidoria de Barris i Cooperació.

El nou govern municipal sorgit de l’acord de CiU i el PSC tindrà una única intervenció per a cadascú dels ordres del dia, a excepció d’aquells que no tinguin a veure amb el pla de govern, com el procés sobiranista, on cadascun dels grups té una posició diferent. L’acord d’estabilitat inclou l’impuls de 50 accions de govern que s’han extret dels programes electorals de les dues formacions i que es completaran al llarg de l’estiu amb l’elaboració del pla de govern.

El nou equip de govern crearà dues noves regidories, una dedicada l’activitat de la Gent Gran i una altra que porta per títol Participació, transparència i Govern Obert. En el sentit de la transparència, l’alcalde, Josep Maria Corominas, ha explicat que ha pres una decisió personal davant el qüestionament de les indemnitzacions a la Diputació de Girona. Corominas ha decidit que la retribució a la corporació sigui per sou perquè no hi hagi malsentesos. D’aquesta manera, la retribució a l’Ajuntament d’Olot només serà per indemnitzacions. Els regidors Josep Berga i Josep Gelis tindran una dedicació del 90% al consistori olotí, i Jaume Mir la tindrà al 50%.

 

 

x