L’església de Sant Esteve d’Olot ha acollit aquest dilluns al matí el funeral del nen de sis anys mort per diftèria

L’església de Sant Esteve d’Olot ha acollit avui a les 10 del matí el funeral per en Pau, el nen de sis anys malalt de diftèria que va morir la nit de divendres a dissabte després d’ingressar fa 25 dies a la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques de l’Hospital de la Vall d’Hebron en estat crític. El tractament amb medicaments provinents de Rússia no va poder fer retrocedir l’afectació que les toxines del bacteri havien generat als òrgans del menor, que va arribar a tenir substituïdes amb màquines les funcions renal, respiratòria i cardíaca. Aquestes afectacions als òrgans van provocar-li finalment la mort. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, expressava el dolor de la ciutat dissabte al matí després de conèixer la notícia.

Feia 32 anys que no es detectava cap cas de diftèria a Catalunya després que la vacuna es va mostrar efectiva i va començar a ser usada àmpliament per la societat. Es donava el cas que el nen afectat no estava vacunat. Dissabte al migdia, el conseller de Salut, Boi Ruiz, lamentava la mort de diftèria del menor en un país on la vacuna era universal i feia una crida a la responsabilitat a tots aquells que posen en dubte l’eficàcia de les vacunes.

El conseller ha explicat també que els deu portadors del bacteri detectats pel departament i que estan vacunats contra la diftèria no corren cap risc i estan permanentment sota control mèdic. Dos d’ells, menors d’edat, ja van donar negatiu en els controls epidemiològics i han estat donats d’alta del tractament.

x