El cartipàs municipal redactat per l’equip de Govern d’Olot crea una àrea d’Alcaldia que treballarà pels projectes estratègics de la ciutat

Després que ahir a la tarda els grups de CiU i el PSC d’Olot anunciessin l’acord d’estabilitat a què han arribat, que implica l’entrada dels regidors socialistes al Govern municipal, les dues formacions van detallar el cartipàs municipal que presentaran dijous per a la seva aprovació en un ple extraordinari. El cartipàs agrupa les regidories en cinc grans àrees. En destaca una dedicada a Alcaldia amb cinc projectes estratègics de ciutat. Aquests són les reformes del Firal i de l’antic Hospital Sant Jaume, el Projecte dels Volcans, la variant d’Olot i les instal·lacions esportives que tenen a veure amb el futbol, com l’Estadi Municipal o la Ciutat Esportiva del Morrot.

El regidor Josep Berga serà el primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Cohesió social i atenció a les persones. Ell mateix assumirà les regidories de benestar Social, Drets Civils, Habitatge i Cultura. Mar Roca assumirà les regidories que ja ostentava en el passat mandat i inclou una de nova dedicada a la Gent Gran. Núria Fité assumeix la regidoria de Salut de l’àrea de Cohesió Social i coorinarà l’àrea de serveis interns, economia i hisenda, amb les regidories d’Organització, Innovació i Atenció alo ciutadà i una de nova, de Participació, Transparència i Govern Obert. La nova regidora de CiU Montse Torras assumirà la regidoria d’Hisenda.

Estanis Vayreda, tercer tinent d’alcalde en aquest mandat, coordinarà l’àrea de promoció de la Ciutat com durant l’anterior mandat, amb Núria Zambrano com a regidora d’Empresa i Ocupació. Josep Gelis serà el titular de l’àrea de territori, espai públic i Medi Ambient, i assumirà les regidories de Serveis Generals, Gestió Urbanística, Infraestructures i Seguretat. Per últim, Jordi Alcalde, regidor d’Unió, serà el quart tinent d’alcalde en aquesta legislatura i tindrà la regidoria de Planificació Urbanística.

L’acord de CiU amb el PSC, per a quatre anys però revisable anualment, suposa que els seus regidors es faran càrrec de tres regidories. El cap del grup municipal del PSC, Josep Guix serà el segon tinent d’alcalde del govern de la ciutat, per darrere de Pep Berga, i assumirà la regidoria de Medi Ambient. El número dos del grup, Jaume Mir, serà el nou regidor d’Ensenyament, i Mercè Traveria s’ocuparà de la recuperada regidoria de Barris i Cooperació. El cartipàs municipal preveu també que els regidors Josep Berga i Josep Gelis tinguin una dedicació del 90% al consistori olotí, i Jaume Mir la tingui al 50%.

x