La rehabilitació del refugi de Sant Aniol d’Aguja avança amb bon peu i es preveu acabar la teulada de la nau central aquest mateix estiu

Les obres de rehabilitació del refugi de Sant Aniol d’Aguja entren en una de les fases més importants: la construcció de la teulada de l’edifici central. Això implicarà consolidar l’estructura del refugi, i poder habilitar un aixopluc pel material i els treballadors de l’obra. Es preveu que aquesta fase de la rehabilitació s’enllesteixi aquest estiu.

Des de finals de 2013, els Amics de Sant Aniol d’Aguja treballen en la rehabilitació de la seva rectoria. Després de consolidar les parets de l’edifici, cobrir una part del refugi i fer el sostre del primer pis, les obres entren en una de les fases més importants de la reforma: la construcció de la teulada de la nau central. Això significarà poder disposar d’un espai a cobert pel material necessari per continuar l’obra, i consolidar l’estructura de la construcció. Es preveu que aquesta fase acabi aquest mateix estiu, per després avançar cap a la finalització de l’obra, prevista entre l’any que ve i el 2017.

Un cop enllestides les obres, la intenció dels Amics de Sant Aniol d’Aguja és obrir l’espai com a refugi. L’indret és molt freqüentat i l’obertura al públic de l’edifici permetria dotar als excursionistes puntuals de noves possibilitats per visitar l’Alta Garrotxa, així com als que recorren el sender GR11 que uneix el Cap de Creus amb Hondarribia i que també passa per Sant Aniol.

Els materials que s’utilitzen per a la rehabilitació procedeixen dels indrets propers, malgrat que es fan servir nous elements per a la construcció dels interiors del refugi: materials que arriben gràcies a l’aportació econòmica de mecenes, fundacions i administracions, i de voluntaris que presten les seves forces per fer arribar a bon port aquests elements. De moment, les persones han transportat tantes tones com les que s’han mogut des de l’helicòpter llogat pels promotors.

Des dels Amics de Sant Aniol d’Aguja, formada pel Centre Excursionista Banyoles, l’Associació Terra Aspra de Montagut i Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans, es segueix demanant col·laboració per transportar materials a Sant Aniol. Aquests materials es troben situats a la zona de la Muntada, a tres quarts d’hora a peu abans d’arribar al refugi. Al web www.amicsdesantanioldaguja.cat hi ha detallades les diverses possibilitats de col·laboració amb la consecució del projecte.

Notícies relacionades:

Un helicòpter transporta 30 tones de material fins a Sant Aniol d’Aguja per a la segona fase de construcció del refugi

Els Amics de Sant Aniol demanen col·laboració per transportar cinc tones de material d’obra a Sant Aniol d’Aguja

La primera fase de la reconstrucció del refugi de muntanya de Sant Aniol d’Aguja finalitzarà a finals de novembre