Pere Vila serà el nou president de la Diputació de Girona

El president de Convergència Democràtica de Catalunya a les comarques de Girona i exalcalde de Llançà, Pere Vila, serà el nou president de la Diputació de Girona. Vila ha estat escollit després d’una incertesa que ha planat durant tot el dia a l’ens provincial i suposa un gir de 180 graus respecte a les primeres travesses, que apuntaven Fermí Santamaria o Miquel Noguer com a candidats més propers a optar a la presidència. El ple de constitució de la Diputació de Girona es celebrarà aquest dimecres al migdia. D’aquesta manera CDC recupera la presidència després d’un mandat molt polèmic.

pere vila foto

La disputa per la presidència ha estat intensa fins al final i ha estat la direcció del partit qui ha acabat prenent una decisió perquè a nivell territorial no hi havia acord. En una reunió celebrada aquest dimarts a la nit a la seu de CDC de Girona s’han reunit, entre altres, el secretari general de Convergència, Josep Rull i l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Pere Vila, nascut el 1973, és tècnic especialista en turisme i hostaleria. En l’àmbit polític va ser primer tinent d’alcalde i regidor d’Atenció Ciutadana, Turisme i Joventut de l’Ajuntment de Llançà entre els anys 1995 i 2003. Des d’aquell anys fins les passades eleccions municipals va ser alcalde de l’ajuntament alt empordanès. Va ser president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà del 2007 al 2009 i vicepresident primer d’aquesta institució de 2009 a 2011. Va ser diputat portaveu adjunt a la presidència a la Diputació de Girona de 2011 a 2012 i és diputat al Parlament de Catalunya des de 2012. Del 2008 al 2012 ha estat president comarcal de CDC i és l’actual president de la Federació de Girona de CDC i membre de l’Executiva local de CDC.

Deixa un comentari