Els desfibril·ladors instal·lats per Dipsalut a les comarques de Girona han salvat 24 vides

24 vides s’han salvat gràcies als desfibril·ladors que des de l’organisme de Salut pública de la diputació de Girona, el Dipsalut, s’han anat instal·lant arreu del territori gironí al llarg dels darrers 4 anys. És el resultat que ha deixat el programa ‘Girona, Cardioprotegit’ en la memòria del Dipsalut, que ahir va presentar el seu vicepresident, l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas.

Programes com el Salut i Crisi que redueix l’impacte de la crisi en la salut de les persones, el ‘Sigues tu’ que dona eines perquè les persones siguin responsables de la seva salut i el ‘Girona, territori cardioprotegit’ són alguns dels que han obtingut bons resultats de l’organisme de salut pública de la Diputació de Girona, el Dipsalut. De fet, han destacat que amb la instal·lació al llarg d’aquests 4 anys de desfibril·ladors arreu de la demarcació, s’han salvat 24 vides. Ha assegurat que cada vegada s’utilitzarà més i amb més seguretat perquè des de les escoles s’està formant als alumnes de 4t d’ESO perquè sàpiguen utilitzar un desfibril·lador. Per una altra banda, amb el programa ‘Salut i Crisi’ han treballat per minimitzar l’impacte de la crisi econòmica en la salut de les persones en temes com l’habitatge, pobresa energètica i l’alimentació. Al llarg de 4 anys ha detallat que han incidit en el tema de la salubritat, la salut en els municipis amb programes com el programa de suport a la gestió i control a la transmissió de Legionel·losi. Cal destacar que el pressupost de l’organisme ha anat en augment des del 2011 i mentre l’any passat va comptar amb 11 milions d’euros, enguany compta amb 12 milions d’euros, un 52,63% es destina als serveis.

Notícies relacionades:

Els desfibril·ladors instal·lats per Dipsalut a les comarques de Girona han salvat 24 vides

El Dipsalut destinarà 700.000 euros a la creació de llocs de treball dins el programa Salut i Crisi

Prop de 43.000 gironins s’han beneficiat del programa Salut i Crisi del Dipsalut

x