La prova de la ceba d’en Pauet confirma un estiu sec i calorós fins a mig agost

Les previsions del temps es compleixen i avui s’arriba al punt àlgid de la onada de calor. Ho diuen des de fa dies els meteoròlegs i ho confirmen altres persones que utilitzen mecanismes més tradicionals. Una d’elles resideix a Santa Pau i segur que la coneixen.

En Josep Pauet ja ho va predir a principi d’any, quan va fer la prova de la ceba i va assegurar que “aquest estiu seria molt calorós i sec”. La previsió per les properes setmanes és de calor i poca pluja. Així ho confirmen els meteoròlegs aquests dies i també en Pauet amb el resultat de la prova de la ceba. En plena onada de calor aquests dies revisa exhaustivament les dades que recull a l’estació meteorològica i les compara amb la prova artesanal que practica des de fa just 30 anys. Durant tres dècades en Pauet ha fet la prova de la ceba sense interrupció. Amb més o menys encert cada any ha ajustat els litres de precipitació i els mesos més secs. I de pluja, en tindrem? En Pauet assegura que “a partir de la segona quinzena d’agost començarà a ploure i recollirem 100 litres de mitjana cada mes fins a final d’any”.