Pere Vila arrenca la presidència a la Diputació de Girona anunciant “un mandat diferent”

Pere Vila és des d’aquest migdia nou president de la Diputació de Girona després d’unes hores molt intenses a CDC per escollir el nou president. La principal institució gironina té, des d’avui, dues terceres parts dels seus diputats renovats.  En el seu discurs d’investidura Vila ha parlat dels reptes múltiples que “demanen sacrificis personals i coratge pel bé comú”. Ha posat l’accent en l’àmbit social on, ha dit, “queda encara molta feina per fer”. També s’ha referit als treballadors de la Diputació de Girona a qui els ha anunciat que es reunirà amb cadascun d’ells a partir de demà. Finalment ha agraït a CDC la confiança per haver escollit a la seva persona per presidir la Diputació de Girona.

Pere Vila s’ha referit a l’horitzó català, vaticinant un curs polític “diferent” i amb la mirada posada a les eleccions del 27-S, tenint present “el caràcter plebiscitari d’aquesta convocatòria”. Vila ha subratllat la necessitat del diàleg amb la resta d’Espanya i amb la resta d’Europa perquè Catalunya hi segueixi vinculat. En un discurs marcat per la voluntat de diàleg, ha anunciat un primer acord marc amb Esquerra Republicana de Catalunya per impulsar els primers objectius i ha convidat a la resta de forces polítiques a sumar-se.

Notícies relacionades:

La Diputació de Girona ha estat la primera de Catalunya a posar en marxa el portal de transparència

Pere Vila serà el nou president de la Diputació de Girona

Josep Maria Corominas (CiU) i Pep Companys (ERC) representaran la Garrotxa a la Diputació de Girona