Salut tancarà 1.800 llits dels hospitals públics aquest estiu

El departament de Salut ha posat en marxa avui una nova campanya del seu Pla d’Estiu, amb tot un seguit de mesures adreçades a fer front a un període que requereix una reorganització de l’activitat assistencial. Enguany es tancaran, de mitjana, 1.800 llits als 64 centres sanitaris públics d’arrreu de Catalunya, un 15% del total. La xifra és inferior a la de l’any passat, quan es van tancar, de mitjana, uns 2.100 llits.

Si ens fixem en el detall per regions sanitàries, a Lleida és on més llits es tancaran en percentatge. Durant l’agost i part del setembre es quedaran amb un 26% menys de places disponibles. A la Vall d’Aran i al Pirineu, en canvi, l’activitat serà del 100 per cent. En xifres absolutes, Barcelona serà l’àrea més afectada amb el tancament de gairebé 2 mil llits durant l’agost, un 22% del total. A Tarragona, a Girona, a la Catalunya Central i a les Terres de l’Ebre deixaran sense servei a l’agost entre un 12 i un 20% de les places disponibles.

Els sindicats, com cada any, alerten del perill que molts d’aquests llits NO tornin a estar operatius quan s’acabi l’estiu i denuncien també que l’atenció sanitaria empitjora durant aquests mesos. Per contra, des del departament asseguren que els hospitals tenen l’ordre de reobrir llits tancats en cas de necessitat i que a mitjans de setembre tot tornarà a la normalitat.

El pla d’estiu preveu també el reforç de les àrees bàsiques de salut de les zones costaneres catalanes, on s’han contractat 123 metges i 102 infermeres, un 14% d’efectius més que l’any passat.

Deixa un comentari