El desenvolupament del pla de millora del barri de Sant Miquel d’Olot començarà amb el disseny del proper pressupost i consensuat amb els veïns

Entre els acords programàtics establerts entre CiU i el PSC per aquest nou mandat a l’Ajuntament d’Olot, es troba el desenvolupament del pla de millora del barri de Sant Miquel. El pla es va redactar a finals del 2014 després d’un procés participatiu amb els veïns i ja ha comportat algunes actuacions. Tot i això, les grans millores es plantejaran a partir de la confecció del primer pressupost, sempre amb el consens dels veïns. El pla, pioner a Catalunya, es perfila com a exemple per a futures millores en d’altres barris d’Olot.

El resultat del pla de millora de Sant Miquel ja s’ha començat a apreciar al barri, a través d’actuacions de millora a la plaça o en canvi en l’enllumenat. Les actuacions previstes van més enllà de millores urbanístiques i apunten a la millora de la convivència i la qualitat de vida. El pla contempla adequacions de carrers i d’altres sectors per al joc dels infants, la construcció d’un parc urbà entre els volcans Montolivet i Montsacopa, l’habilitació d’una segona biblioteca per a la ciutat, però amb espais per a l’estudi i de reunió, la creació d’un pla de comerç o l’atracció de famílies joves a través fins al barri a través de facilitats en el lloguer. Són propostes que van ser debatudes amb els veïns durant el procés participatiu que va promoure l’empresa Paisaje Transversal, encarregada del projecte. El pla és una demanda dels veïns del barri, que consideraven que el barri s’havia quedat enrere respecte d’altres sectors de la ciutat.

L’empresa Paisaje Transversal la formen arquitectes i altres professionals d’arreu de l’Estat espanyol, amb experiència en reformes d’entorns urbans que busquen la millora de la qualitat de vida dels veïns. El barri de Sant Miquel d’Olot és el primer beneficiat d’aquesta metodologia pionera a Catalunya. Les següents actuacions del pla de millora s’aplicaran en els propers vuit o nou anys, sempre amb el consens dels veïns del barri. L’Ajuntament ha quedat satisfet de l’experiència al barri de Sant Miquel i té la voluntat d’utilitzar la mateixa metodologia en el disseny de plans de millora a d’altres barris de la ciutat.

Notícies relacionades:

Els veïns de Sant Miquel participen en l’última fase del projecte de millora integral del barri olotí abans que l’Ajuntament emprengui accions concretes

El govern d’Olot plantejarà la reobertura de la llar d’infants de Sant Miquel

x