Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Amb l’acord de govern a què hem arribat amb CiU guanya la ciutat”

Convergència i Unió d’Olot ha dissenyat un acord programàtic i un cartipàs per al proper mandat de la mà del PSC, que entrarà a l’equip de Govern. El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya a l’Ajuntament d’Olot, Josep Guix, ha estat aquest dijous a Les Notícies per explicar l’acord de govern a què ha arribat amb CiU. Guix ha argumentat que un cop trencada la possibilitat de formar un govern d’esquerres, va iniciar converses amb CiU i van constatar que els dos grups tenien grans coincidències respecte dels projectes de ciutat. Va ser llavors quan va sorgir la possibilitat que els socialistes entressin al govern. El grup municipal ho va traslladar a l’assemblea de l’agrupació del PSC de la Garrotxa. Segons explica Guix, la majoria dels militants van donar-hi suport, un resultat que creu que es traslladarà als electors. “Els veïns se’ns han acostat per donar-nos ànims després de conèixer la notícia”, ha assegurat el portaveu del PSC, que ha destacat l’experiència dels tres regidors del PSC a tenir càrrecs de responsabilitat en institucions públiques.

En el nou Govern el PSC assumirà la regidoria d’Educació, una cartera complexa amb les darreres reduccions pressupostàries de la Generalitat. Josep Guix ha avalat el perfil de qui en serà el regidor titular, Jaume Mir, professor que ja va ostentat el càrrec de coordinador de zona dels serveis territorials d’Educació del Govern català. El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot ha dit que la voluntat dels socialistes és augmentar el pressupost en Educació en el proper mandat, i ha destacat l’acord arribat amb CiU per reobrir la llar d’infants de Sant Miquel en el cas que s’assoleixin almenys 22 inscripcions.

La reobertura de la llar d’infants de Sant Miquel era un dels punts del programa del PSC. Altres punts programàtics del PSC inclosos a l’acord amb CiU que Guix ha volgut destacar són la possibilitat de construir un edifici de reunió per als joves annex al Pavelló d’Esports i l’estudi i millora dels col·lectors municipals perquè puguin absorvir quantitats d’aigua com la de l’últim temporal a Olot.

Guix també ha parlat dels punts programàtics de CiU més difíciles d’acceptar pel PSC durant les negociacions. El portaveu del Partit dels Socialistes a Catalunya ha admès que no els agradava el manteniment de la figura del gerent a l’Ajuntament d’Olot. Aquí CiU ha convençut més durant les negociacions i ha mantingut el gerent.

Notícies relacionades:

CiU anuncia un acord d’estabilitat amb el PSC, que entra a l’equip de govern d’Olot

El PSC no preveu ni descarta entrar en el Govern municipal d’Olot després de l’acord de “pactes programàtics” a què ha arribat amb CiU

Acord entre CiU i PSC que permetrà que Josep Maria Corominas repeteixi com a alcalde d’Olot amb l’abstenció dels socialistes, que podrien entrar al govern