El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova tots els punts del cartipàs municipal amb els vots favorables de CiU i el PSC

Ahir es va celebrar el ple del cartipàs de l’Ajuntament d’Olot per al proper mandat, que determina l’organització municipal i les retribucions per la feina feta. Per a aquest mandat, es reduiran en un 10% les retribucions als grups municipals i es mantindran les figures de càrrecs de confiança del gerent i del responsable de comunicació. Les propostes van ser aprovades gràcies als vots de CiU i el PSC, al govern, que sumen 12 vots. Tot i això, Esquerra, la CUP i Olot en Comú van fer notar la seva oposició en diversos punts.

 

Els nous grups municipals prenien seient ahir al ple de l’Ajuntament d’Olot. La CUP a la banda esquerra amb el PSC i Olot en Comú a la dreta amb els regidors d’Esquerra. Els punts més debatuts del ple del cartipàs van ser les retribucions als regidors, als grups municipals i al personal eventual. Pel que fa als regidors, es va proposar l’assignació de 475 euros per assistència als plens, 95 euros per la junta de portaveus que se celebra prèviament al ple, 160 euros per les juntes de govern local i la mateixa quantitat per a les comissions de coordinació de grup, que es poden celebrar com a màxim un cop per setmana. L’aprovació va fer-se amb els vots a favor de CiU i el PSC i els vots en contra dels grups de l’oposició.

En el punt de la retribució als regidors també es va portar a aprovació les dues dedicacions al 90% dels regidors de CiU Josep Berga i Josep Gelis, que rebran 49.500 euros a l’any, i la dedicació del 50% del regidor d’Educació del PSC Jaume Mir, que percebrà 27.500 euros anuals. Durant aquest mandat, l’alcalde d’Olot no percebrà sou de l’Ajuntament, i només rebrà indemnitzacions per assistència.

Ahir també es van aprovar les retribucions als grups municipals, que es rebaixen en un 10%. Les retribucions estan ordenades per representació a l’Ajuntament. CiU percebrà 1.485 euros al mes, Esquerra 945 euros, el PSC i la CUP 675 i Olot en Comú 405 euros. CiU, PSC i Esquerra van votar-hi a favor i la CUP i Olot en Comú van votar-hi en contra.

Finalment, el ple del cartipàs va portar a aprovació el nombre de personal eventual o càrrecs de confiança, amb els vots a favor de CiU i el PSC i l’oposició de la resta de grups. Es mantindran les figures del gerent, amb 53.950 euros anuals, i del responsable de comunicació, que ja no serà Òscar Cabana i que percebrà 29.691,40 euros anuals. L’oposició va mostrar-se contrària al manteniment del càrrec del gerent. La CUP i Olot en comú van considerar que el responsable de comunicació no hauria de ser una persona externa al personal de l’Ajuntament.

Notícies relacionades:

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Amb l’acord de govern a què hem arribat amb CiU guanya la ciutat”

El cartipàs municipal redactat per l’equip de Govern d’Olot crea una àrea d’Alcaldia que treballarà pels projectes estratègics de la ciutat

L’alcalde d’Olot cobrarà un sou a la Diputació de Girona i indemnitzacions per assistència a l’Ajuntament

x