El Rotary Club Olot Garrotxa recapta 45.000 euros en un sopar benèfic pel programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

Aquest divendres s’ha celebrat el primer sopar solidari del Rotary Club Olot Garrotxa, una gala en benefici de la campanya de Detecció del Càncer de Còlon i Recte, amb la presència del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en el qual s’han recaptat 45.000 euros.

Fins a 400 persones s’han apropat al restaurant Ca l’Enric a la Vall de Bianya per col·laborar en favor de la investigació del càncer de còlon i recte en un sopar organitzat pel Rotary Club Olot Garrotxa. S’hi han aconseguit 45.000 euros. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assistit a la gala i ha destacat la tasca solidària d’aquesta entitat. “La iniciativa dels clubs Rotarys d’ajudar el Servei Català de la Salut per compensar el dèficit que tenim de finançament és novedosa”, ha dit el conseller, “per aconseguir un diagnòstic precoç i tenir un índex de supervivència altíssim. No té res a veure tractar un càncer de còlon amb diagnòstic precoç que no quan la malaltia ha donat simptomatologia”.

Abans del sopar, s’ha fet un breu col·loqui sobre els efectes de la malaltia, amb la presència de Joan Juncà, propietari del mateix restaurant i, a la vegada, supervivent de la malaltia. Juncà ha explicat en primera persona l’experiència viscuda de forma molt emotiva. “Els efectes colaterals comencen el dia que coneixes el diagnòstic, quan has de gestionar la malaltia amb el teu entorn familiar”, ha dit Juncà en un moment emotiu, “i jo ho vaig explicar a tothom amb tota naturalitat […] sempre tenint present que si jo, en els moments de feblesa em mostrava sencer, enter, animat, aquesta actitud feia que el patiment dels pares, dels germans, dels fills fos menor”.

Finalment, i per tancar la vetllada, s’ha entregat un xec per valor de 45.000 euros, la xifra recaptada, just després del sopar que s’ha allargat fins ben passada la mitjanit.

x