Boi Ruiz, conseller de Salut: “En prevenció primària i vacunació no escatimem ni un euro”

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha explicat aquest divendres a la Vall de Bianya que a Catalunya no s’escatima ni un euro en vacunació. Així ha respost a les declaracions de la directora de l’OMS, Zsuzsanna Jakab, que havia comentat dijous a Andorra que cal invertir més en prevenció. Ruiz també ha parlat dels plans de Salut en aquesta direcció.

“En el cas de la prevenció primària, que bàsicament són les vacunes, aquí no escatimem ni un euro”, ha dit el conseller, “és a dir que tota aquella població que s’hagi de vacunar hi té accés directe a través de l’atenció primària”. Així, Ruiz ha aclarit que no hi ha cap problema des del punt de vista de l’administració i també de la responsabilitat de la majoria de la societat.

El conseller de Salut també s’ha pronunciat respecte els plans d’actuació a curt termini. “Estem treballant amb (el departament d’) Ensenyament perquè creiem que el primer objectiu a protegir són els nens”, ha declarat, “i a l’inici del proper curs fer actuacions sobre aquells nens dels quals no tenim la cartilla de vacunació, que suposem que no estan vacunats, però sempre amb respectant la llibertat dels pares”. També ha afegit que “és l’actuació que hem de fer amb la màxima intensitat possible, sempre entenent que ni cap pare ni cap mare pren una decisió que creu dolenta per als seus fills”.

 

Notícies relaciondes

La directora de l’OMS alerta contra els antivacunes i demana més inversió en prevenció de malalties com la diftèria