Les temperatures màximes es mantenen al voltant dels 40 graus a la Garrotxa

L’anticicló i els vents procedents de ponent no ajuden a dissipar l’onada de calor arribada del nord d’Àfrica. El resultat són unes temperatures elevades amb unes màximes a l’entorn dels 40 graus. El risc d’incendi als boscos de la Garrotxa és a hores d’ara de nivell 1, per sota de la resta de comarques catalanes. Tot i així, es demana precaució, tant als boscos com en les activitats empreses durant el dia.

Aquest dilluns al matí alguns casals de la Garrotxa han organitzat activitats al Parc Nou d’Olot. Els monitors responsables tenen cura que els nens i nenes s’hidratin i es refresquin adequadament mentre aprenen i es diverteixen, promovent jocs amb aigua. La Garrotxa pateix aquests dies l’onada de calor, amb màximes que aquest cap de setmana han arribat als 38 i 40 graus. Si bé no s’ha arribat a les màximes de rècord obtingudes en observatoris com el de Banyoles, amb 43º, o Anglès, amb 42,9º, les altes temperatures es mantindran encara dos dies més. Les màximes podrien arribar fins i tot als 42 graus a la comarca. El sosteniment de les altes temperatures el causen diversos efectes metereològics.

Protecció Civil ha elevat a 35 les comarques catalanes que es troben en risc elevat d’incendis. El risc a la Garrotxa és encara de nivell 1, per sota de la majoria de comarques. Tot i així, es demana extremar la precaució. Protecció Civil també recomana prendre mesures per evitar els efectes de l’onada de calor sobre la salut. Cal evitar la deshidratació bevent aigua freqüentment. També es recomana evitar l’activitat física durant les hores de màxima intensitat del sol.

 

Notícies relacionades:

L’onada de calor toca sostre avui a Olot i la Garrotxa, amb temperatures que arriben als 34 graus

Comença una llarga onada de calor a la Garrotxa que es pot allargar fins a finals de juliol