L’economia gironina encara la recuperació i es preveu que es creein fins a 20.000 nous llocs de treball

Un estudi del BBVA preveu que l’economia gironina creï fins a 20.000 nous llocs de treball entre aquest any i el 2016. L’informe, que es basa en enquestes fetes als directors de la xarxa d’oficines, conclou que Girona ja encara la recuperació, sobretot pel bon comportament de les exportacions i per la millora de la demanda interna.

Girona camina cap a la recuperació econòmica i està arribant al ritme de creixement de la resta de Catalunya. Segons l’enquesta d’activitat econòmica que ha realitzat el BBVA a 32 directors de les oficines gironines, hi ha una clara millora en l’economia i bones perspectives per els propers anys. A Girona aquesta millora es recolza en l’exportació que ha crescut als tercers països. Es mantenen fortes i creixen, ho demostren les dades del primer semestre del 2014, que n’hi va haver 6.209, mentre que el primer semestre d’enguany ja s’han situat a 7.455. “Estem ampliant les exportacions als tercers països que és una de les coses que sempre havíem debanat, no tancar-nos només a Europa, sinó també obrir-nos a tercers països” explica Domènec Espadaler, president de la Cambra de Comerç de Girona.

Això es trasllada a un creixement a l’ocupació i l’estudi preveu que es creïn 20.000 llocs de treball entre el 2015 i el 2016 a Girona, sobretot del sector serveis. I és que el turisme és un dels motors econòmics de la demarcació. Han assegurat que tot i que ha crescut el turisme intern i això ha fet millorar l’economia, no abandonen el turisme estranger i treballen perquè continuï visitant-nos.

 

Notícies relacionades

L’índex ‘Girona 100’ indica que les empreses gironines comencen a agafar el rumb de l’economia i guanyen en rendibilitat

Espuña inicia l’expansió als Estats Units amb la compra de l’empresa Pata Negra Jan