Un total de 14 municipis garrotxins van reduir el seu deute viu dels seus consistoris el 2014

Un total de 14 municipis garrotxins van reduir el seu deute viu, que és aquell que es te amb entitats bancàries, durant el 2014 segons dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Sant Ferriol i Sales de Llierca el van reduir un 100%, deixant-lo a zero. Després d’aquests dos consistoris, el de Tortellà és el tercer que més el va disminuir.

El 2014 Tortellà va reduir el seu deute viu en un 81,4% . Són dades del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, segons les quals el municipi ha passat de deure 220 mil euros a entitats bancàries el 2013 a deure’n 41 mil el 2014 i 33 mil a data d’avui. La reducció ha estat possible gràcies a l’esforç de l’anterior equip de govern del municipi però també a l’ajut de la Generalitat per la construcció de la llar d’infants. Com que va ser un pla d’ajut que es va fer en funció de la creació de la guarderia i són un diners que van arribar de la Generalitat” explica l’alcalde de Tortellà Rafel Domínguez que afegeix que haver reduït el deute és una tranquil·litat a l’hora de treballar al dia a dia i facilita el poder demanar subvencions.

Des del nou consistori tortellanenc es vol seguir reduint els 33 milions d’euros de deute que tenen actualment. En tres anys es vol deixar a 0. D’aquesta mantera seguirien els passos de Sant Ferriol i Sales de Llierca, que al 2014 van eixugar el seu deute viu. Altres municipis que mantenen el deute a 0 des del 2013 són Beuda, La Vall de Bianya, Les Preses i Mieres.

En total són 14 els municipis de la Garrotxa els que el 2014 van disminuir el seu deute viu. Per altre banda, hi ha tres consistoris de la comarca que entre el 2013 i el 2014 el van ampliar. Són Maià de Montcal, Sant Aniol de Finestres i Sant Feliu de Pallerols.