Els Agents Rurals alerten del risc d’incendi després de l’onada de calor, que ha secat la superfície forestal de la Garrotxa

La onada de calor que durant dues setmanes ha afectat la Garrotxa ha secat les superfícies forestals de la comarca, tot i la humitat que els boscos havien acumulat de les pluges que va haver-hi al mes de juny. Des dels Agents Rurals de la Garrotxa es vigilen les zones forestals amb més risc d’incendi i es recorden les precaucions que s’han de prendre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Els boscos de la Garrotxa estan en mal estat. Les altes temperatures dels darrers 15 dies han assecat el subsòl de les superfícies forestals que ja de per si tenen brutícia acumulada al sotabosc que facilitaria la propagació en cas d’incendi. Tot i així, si es compara amb la resta de comarques gironines, els boscos garrotxins estan en millors condicions gràcies a les pluges d’inicis de juny.

Tot i que ahir a la tarda des de Protecció Civil es va qualificar el perill d’incendi a la Garrotxa de ‘molt important’ per les altes temperatures, aquest matí i gràcies a la disminució de les temperatures, els Agents Rurals han baixat el nivell d’alerta del pla Alfa a la Garrotxa del nivell 1 al nivell 0, el més baix.

De totes maneres, des dels Agents Rurals de la comarca es continuen vigilant les zones forestals. Per fer-ho segueixen amb les indicacions de la campanya de prevenció d’incendis que es va iniciar a la primavera. Per prevenir incendis es recomana no fer foc i es recorda que està prohibit encendre’n en zones forestals i també en barbacoes que no estiguin homologades. També es demana la màxima precaució en tots aquells treballs forestals que s’hagin de realitzar i s’insisteix en la prohibició de tirar burilles des dels vehicles. Finalment els Agents Rurals també recorden que a la Garrotxa hi ha cinc municipis que estan declarats d’alt risc d’incendi. Són Beuda, Sant Ferriol, Mieres, Sant Joan les Fonts i Santa Pau. En cap d’ells es poden realitzar cap mena de treball forestal sense autorització.

 

Notícies relacionades

La prova de la ceba d’en Pauet confirma un estiu sec i calorós fins a mig agost

Comença una llarga onada de calor a la Garrotxa