La nedadora del CNO Laia Coma aconsegueix una beca per anar a estudiar i competir als Estats Units

La nedadora absoluta del Club Natació Olot Laia Coma ha aconseguit una beca per estudiar i competir al Limestone College dels Estats Units, durant els propers quatre anys. El seu rendiment educatiu, el seu nivell d’anglès i les seves marques esportives han fet possible la beca. Coma s’ha estat preparant els últims anys per assolir aquesta oportunitat esportiva i professional.

Treball, esforç i perseverança. Aquests són els valors que la santjoanenca Laia Coma, nedadora del Club Natació Olot de 18 anys, s’ha aplicat durant els últims mesos per abastar el seu somni: viatjar als Estats Units i seguir compaginant els estudis i la competició en una universitat de prestigi. Coma ha aconseguit una beca del 80% al Limestone College, de la població de Gaffney, a Carolina del Sud on seguirà competint alhora que estudiarà sport management. Se n’hi anirà el proper mes d’agost per a una estada de quatre anys. Coma explica que sempre havia volgut anar a estudiar a Barcelona, però la dificultat de compaginar l’esport amb els estudis és el que li va fer plantejar-se anar a l’estranger.

Esquenista absoluta amb el Club Natació Olot, Laia Coma porta a l’esquena desenes de medalles aconseguides als Campionats de Catalunya i el circuit català. Fa dos anys, al Campionat Estatal d’estiu de Canàries va ser finalista a la categoria absoluta. El club olotí se n’alegra de l’oportunitat que ara toca la porta de la nedadora. “Ella sempre ha tingut molt clar el que volia, que és ser nedadora i és pel que segueix lluitant a dia d’avui” explica el direcor tècnic del CN Olot, Antonio Oliveira.

A més de les marques esportives, Laia Coma ha hagut de completar el batxillerat i superar la nota de tall de dos exàmens de nivell d’anglès, uns requisits que ha completat. Amb la beca aconseguida als Estats Units, Laia Coma veu recompensat l’esforç fet durant els últims anys.

Notícies relacionades

Els cursets d’estiu del Club Natació Olot finalitzen amb una participació de 700 nens i nenes