La companyia francesa ‘Barolosolo’ obre la plaça de braus per al programa ‘Circ a les places’ amb un espectacle de circ contemporani

Un quiosc, dos músics, instruments i aigua. Aquests són els elements bàsics de l’espectacle que es va poder veure ahir a la plaça de braus d’Olot. Aquest espai és la principal novetat de l’activitat ‘Circ a la plaça’ que proposa el Teatre Principal d’Olot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des de fa alguns anys a la plaça de braus d’Olot no s’hi veuen curses de braus, sinó més aviat un altre tipus d’espectacles culturals. Aquesta piscina instal·lada al centre i els dos actors al costat fent exercicis d’escalfament ja donen alguna pista del què estem a punt de veure. A dos quarts de vuit en punt els espectadors comencen a entrar per ocupar les seves localitats. Aquesta vegada no són butaques sinó seients de fusta o les grades per aquells que volen tenir una perspectiva diferent.

En Mathieu i en William són els protagonistes de l’espectacle. Utilitzen l’aigua com a eina principal per desenvolupar un univers poètic, còmic i musical. Però on també hi ha una dosi important d’equilibri, tan físic com imaginatiu. Així és ‘Ìle O’ de la companyia francesa Barolosolo. El creador de l’espectacle, en Mathieu, explica que “fa deu anys que treballen en el món del circ i amb aquest espectacle hem volgut trencar la dinàmica del circ perquè teníem ganes de jugar amb les tècniques i no pas ensenyar la performance en sí”.

L’espectacle té una durada de quaranta minuts. Un temps que els dos artistes saben gestionar a la perfecció, com l’equilibri dels seus moviments. Aquests dos músics ens ofereixen un concert en un quiosc de música però està ben ple d’aigua. Un d’ells no detecta que s’està mullant i l’altre té pànic a acabar xop. En William explica que “aquest espectacle és un concert i en Mathieu no s’adona de l’aigua, en canvi jo sí i no m’agrada gens. A partir d’aquí veiem com fem el concert”.

Quan van començar a crear l’espectacle es van inspirar en la crescuda de l’aigua a tot el planeta i de com es posiciona la societat davant aquesta situació. Reconeixen que no és gens fàcil perquè amb les tècniques de circ l’aigua és incòmode perquè rellisca. Per ells va ser tot un repte. El circ a la plaça és la novetat d’aquest any de les activitats d’estiu. Fins l’any passat els espectacles es feien en diferents indrets de la ciutat però la complexitat d’alguns d’aquests ha obligat a replantejar l’aposta.

Les propostes giren a l’entorn del circ contemporani, que s’allunya del clàssic que es presenta en carpes o teatres amb números d’estructura clàssica sense dramatúrgia. I sembla que l’aposta ha engrescat als olotins que aquest dimecres al vespre han omplert la plaça de braus. No hi ha dubte que és una nova manera de veure i entendre el circ, una opinió que comparteixen els professionals del sector.

 

Notícies relacionades

La programació de la ‘Cua del Drac’ agrupa 136 activitats per aquest estiu