Pere Macias, portaveu de Convergència al Congrés, diu a Olot Televisió que el 27S només pot ser plebiscitari amb una llista única

Des de fa pocs dies l’olotí Pere Macias és el nou portaveu de Convergència al Congrés dels Diputats. I ho és després que Convergència i Unió decidissin trencar la federació. Entrevistat a Les Notícies d’OLOT TELEVISIÓ Macias, que ha obtingut aquest lloc per als convergents en substitució de Josep Antoni Durant i Lleida, ha reconegut saber-li greu la separació de la federació pels bons moments que s’han viscut durant els 37 anys de ‘matrimoni’, però considera que en la situació actual, en la que els dos partits volen anar per camins diferents, “era inevitable”.

Macias ha insistit en que el seu paper a Madrid seguirà sent el d’explicar el per què de la independència de Catalunya i lluitar pel bé del país. Assegura que “quan es té raó en un tema, s’ha d’explicar tantes vegades com faci falta […] perquè algú pugui dir: aquests tenen raó”.

Respecte a la convocatòria del president de la Generalitat Artur Mas d’una cimera, demà a la tarda, amb partits i entitats sobiranistes per analitzar la proposta de llista sense polítics, Macias subratlla que el 27S no té sentit si les eleccions no són amb caràcter plebiscitari i, per tant, “el que es sotmet a plebiscit ha de ser molt clar”. De manera que, per a Convergència, l’òptim és que hi hagi una única llista clara a favor de la independència “a la que ara se li ha de donar cos”.La importància per a Macias no rau en qui està i qui no està en la llista sinó en que “els ciutadants que vulguin votar Sí Sí a un determinat projecte puguin fer-ho.

Preguntat per la baixada de la intenció del vot independentista segons el darrer estudi del CEO, Macias acusa el sorgiment de noves forces polítiques de distreure l’atenció. Assegura que la independència es justifica per poder fer més polítiques socials i que, per frenar la caiguda del vot independentista, cal anar tots a una i saber explicar a la ciutadania que vol reforçar les polítiques socials que amb un estat propi “podrien anar molt més bé”.

x