Santi Vila anuncia un acord de col·laboració entre el Cercle Euram i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat a la Garrotxa que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa serà el primer a comptar amb mecenatge i col·laboracions del sector privat, a través d’un conveni amb el cercle EURAM Garrotxa.

El cercle d’empresaris EURAM Garrotxa col·laborarà amb el Parc Natural. El conseller de territori i Sostenibilitat ho ha explicat aquest dijous a Can Jordà, la seu del parc. En relació a això, el conseller també ha parlat del punts febles dels parcs naturals. Ha destacat la falta de recursos i els pressupostos, que, augura, l’any que ve milloraran, però també la governança dels mateixos parcs. Tot i això, Vila ha assegurat que no hi haurà destitucions al capdavant dels parcs. S’ha pronunciat també sobre el Pla Especial de l’Alta Garrotxa, un assumpte que fa temps que està encallat.

Vila ha estat a la festa dels deu anys de l’Observatori del Paisatge, una entitat que ha volgut elogiar. Tot i això, ha recordat que un complement de l’Observatori, el Museu del Paisatge, de moment no és més que una idea. En tot cas, els 10 anys de l’observatori deixen palesa la consolidació d’una entitat de referència, que fa d’Olot una referència en l’àmbit de l’estudi del paisatge.

 

Notícies relacionades:
La Garrotxa és la segona comarca de la demarcació Girona en exportacions segons l’Observatori econòmic, social i mediambiental 2015
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, no destituirà gerents de parcs naturals a curt termini
L’Observatori del Paisatge de Catalunya, amb seu a Olot, compleix 10 anys culminant els catàlegs de paisatge del país i havent estat nomenat assessor del Consell d’Europa

Deixa un comentari