Tres mil persones passen pel Parc Nou a celebrar el 53è Aplec de la Sardana, que homenatja al músic tortellanenc Marcel Sabaté

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el 53è aplec de la sardana d’Olot, un esdeveniment cultural i social de gran rellevància i tradició. El músic i compositor homenatjat aquest any ha estat el tortellanenc Marcel Sabaté.

Tot i que les sardanes no passen pel seu millor moment, encara es troben amb bona salut. Així s’ha pogut comprovar en el 53è aplec de la sardana que ha començat aquest dissabte amb una diada de vigília on s’ha homenatjat al compositor garrotxí Marcel Sabaté, al saló vermell de Can Trincheria.

Per fer un tastet de sardanes se’n han ballat quatre al Firal, del mateix compositor, aquest mateix dissabte. Però el dia fort era ahir, diumenge, en el massiu aplec que ja es porta fent des de fa 53 anys al Parc Nou.

La capitalitat de la sardana del 2015 recau en la ciutat de Calella, a la qual també s’ha homenatjat aquest diumenge a les 7 del vespre. Després de diversos parlaments i entregues d’obsequis, s’ha ballat una sardana en una gran rotllana de germanor.

Tot i que la majoria de les 3.000 persones que han fet cap al Parc Nou ha estat gent gran, els aficionats a la sardana, i especialment, l’Agrupació Sardanista d’Olot, està treballant des de les escoles per recuperar-la amb iniciatives sorprenents.

L’Aplec ha acabat, com és tradició, al vespre, amb la sardana ‘Adéu Vila d’Olot’, cantada i ballada a la llum de les espelmes.

 

Notícies relacionades:

Roben dos ordinadors i diversos instruments de la Cobla la Principal d’Olot durant l’Aplec de la Sardana

x