Les Festes del Tura porten al Teatre Principal les obres ‘Pels pèls’, ‘Lari Poppins’ i ‘El procés de Mary Dugan’

El Teatre Principal d’Olot oferirà una programació teatral variada durant les Festes del Tura. Abel Folk portarà l’exitosa comèdia Pels pèls. El Mag Lari oferirà l’espectacle Lari Poppins per a tota la família. La proposta local serà El procés de Mary Dugan, d’Orfeó Teatre, dirigida per Marta Puig. Les entrades es posaran a la venda el proper 18 d’agost.

L’Institut de Cultura ha preparat com cada any una programació especial per a les Festes del Tura que ha pensat en tota mena de públics. El Teatre Principal obrirà el teló per primera vegada dissabte 5 de setembre a les nou de la nit amb l’exitosa comèdia Pels pèls, dirigida per Abel Folk i interpretada per Beth Rodergas, Pep Planas, Jofre Borràs, Pep Sais, Àlex Casanovas, Dafnis Balduf i Mercè Comes. Segons el seu director, Abel Folk, Pels pèls és una comèdia, un thriller i un reality show, tot alhora. Es tracta de l’adaptació catalana de Shear Madness, un clàssic de la comèdia contemporània, en cartell a Boston des de finals dels setanta. A la versió de Guillem-Jordi Graells, el públic haurà d’ajudar els Mossos d’Esquadra a trobar l’autor d’un assassinat comès en una perruqueria. A cada sessió l’assassí pot ser un personatge diferent. La força de l’obra rau en la improvisació dels actors i la seva interrelació amb el públic, que es converteix en un personatge actiu.

Diumenge 6 de setembre a les nou de la nit la companyia local Orfeó Teatre oferirà El procés de Mary Dugan, adaptació de Jaime Blanch que ha dirigit Marta Puig. El procés de Mary Dugan va ser estrenada al National Theatre de Nova York el 1927. Va inaugurar un gènere policíac en el qual, per primera vegada es portaven a un escenari les interioritats d’un judici amb totes les seves conseqüències. En aquest thriller, el públic és el jurat popular del judici. Els personatges es dirigeixen directament als espectadors per convèncer-los de la culpabilitat o la innocència de Mary Dugan.

Finalment, dilluns 7 de setembre a les sis de la tarda, el Teatre convidarà a tota la família a assistir a l’espectacle Lari Poppins del Mag Lari. El mag català confessa que Mary Poppins és la seva mare i és per això que fa màgia. L’espectacle promet més d’una hora farcida de màgia visual i participativa,  humor i molta diversió.

Les entrades per als tres espectacles es podran comprar a partir del 18 d’agost a les 10 del matí a través de la pàgina web www.olotcultura.cat o de forma presencial al Teatre o a Can Trincheria. Els preus de Pels pèls van dels 6 als 22 euros; els d’El procés de Mary Dugan, de 6 a 12 euros, i els de Lari Poppins, de 5 a 20 euros per als adults i de 3 a 10 per als menors de 12 anys.

 

Notícies relacionades

El gastrònom bianyenc Pep Nogué serà el pregoner de les Festes del Tura 2015

x