Oques Santa Margarida, de Sant Joan les Fonts, innova en l’elaboració de productes alimentaris

Oques Santa Margarida és una empresa pionera a la Garrotxa, i sense gairebé altres homòlogues a Catalunya i Espanya. Lluita per tenir 2.000 criadores de tres races diferents.

Ferran Mallolis, propietari d’Oques Santa Margarida, explica a OLOT TELEVISIÓ els tres tipus d’oca que tenen a les seves granjes: l’oca comuna, l’oca grisa de Toulouse i la xinesa grisa. Aquestes tres tipologies d’au estan destinades a diversos productes. L’empresa garrotxina n’ofereix una àmplia varietat tot i que són productes poc habituals encara.

Mallolis comenta que a la seva empresa es fan tots els productes que abasta l’oca, començant per l’ou, que l’incuben i deixen que creixin fins a un màxim de quinze dies que després, engreixaran per vendre’n la carn. I per aconseguir el “nostre producte estrella”, a Oques Santa Margarida engreixen el fetge de l’au.

El foie gras és un producte amb polèmiques al darrera, però segons Mallolis, les oques garrotxines estan ben tractades i no pateixen quan se’ls engreixa el fetge. Però Mallolis assegura que obté el foie a partir d’un mètode que “no és tan agressiu com el que fan amb l’ànec, nosaltres ho fem gairebé manual”, tot i admetent que forcen el menjar.”La gent pensa una cosa i n’és una altra de molt diferent”, referint-se a la polèmica de l’extracció de foie. Amb tot, aquesta empresa garrotxina intenta treure el cap en un mercat nou, que a Catalunya està encara per descobrir.

 

Notícies relacionades:

L’App d’Especialitats Gastronòmiques ja ha registrat més de 160 descàrregues