El barri olotí del Carme celebra la seva festa major amb el ball del drac i del pollastre com a acte més emblemàtic

La festa del barri del Carme d’Olot va començar aquest dimecres amb la tradicional cercavila. Per recórrer els carrers del centre d’Olot, els portadors van fer servir la figura del conill antiga, tot i que ja en poden disposar de la nova de fibra de vidre. Els balladors tenen un alt respecte per la figura clàssica de Traité, i tot i ser 50 quilos més pesada, han decidit que la ballaran mentre sigui possible. Els actes van culminar ahir amb els balls del drac i el pollastre a la plaça del Carme. Aquest dijous les figures tornaran a ballar a partir de les 10 de la nit. Divendres el ball s’avançarà i és previst que comenci entre les 9 i 2/4 de 10 del vespre.

Notícies relacionades:

El nou conill del barri del Carme manté l’estètica original però és més còmode pels portadors

El barri el Carme d’Olot es dinamitza durant tot l’estiu amb concerts, cercaviles i mercats d’antiguitats