Joan Espona ha estat reelegit president del Consell Comarcal al ple de constitució de la corporació amb els vots dels consellers de CiU

L’alcalde de Sant Joan les Fonts, Joan Espona, ha tornat a ser reelegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa amb els vots dels 14 consellers de Convergència i Unió. En el seu discurs, Espona ha marcat com a prioritat l’atenció a les persones, ha advocat per actualitzar el pla d’actuació comarcal i ha demanat l’enfortiment del finançament del Consell, a través d’un model de finançament propi o amb el suport dels Ajuntaments.


Ahir va celebrar-se el ple de constitució del Consell Comarcal de la Garrotxa per al proper mandat, sorgit del resultat de les eleccions municipals del passat 24 de maig. L’acte va començar amb el nomenament dels consellers, que van ocupar els seus respectius seients després de jurar al càrrec. 10 consellers estrenaven seient a la corporació. Per part de CiU van ser el regidor d’Olot Jordi Alcalde i l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, l’alcalde de Sant Ferriol, Albert Fàbrega, i la regidora de Besalú Fina Surina. Esquerra ha més que doblat la seva representació, passant de tres a set consellers. Els nous rostres que representen el partit són la regidora de les Preses Roser de Palol, el regidor a l’Ajuntament d’Olot Josep Quintana, el regidor de Castellfollit de la Roca Roger Santaló i el regidor de Sant Ferriol Josep Masmitjà, que entra al Consell com a militant d’Esquerra després d’anys com a alcalde de Convergència i Unió. La CUP entra per primera vegada al Consell amb dos consellers, la regidora de Sant Joan les Fonts Sílvia Pagès, que en serà la portaveu, i el regidor de l’Ajuntament d’Olot Lluís Rubió. A l’hora de jurar el càrrec, consellers de CiU i Esquerra van fer servir la fórmula proposada per l’Associació de Municipis per la Independència, posant-se al servei del Parlament que sorgeixi del 27-S per constituir un Estat català. El consell ha quedat constituït de la següent manera: 14 consellers per a Convercència i Unió, 7 per a Esquerra, dos per a la CUP i dos més per al PSC, llocs que ocupen el regidor olotí Josep Guix i el regidor de Beuda Josep Serra.

A l’hora de les votacions, CiU va votar el candidat Joan Espona, amb experiència com a president del Consell des del 2006, quan va prendre possessió en substitució de Miquel Noguer. Esquerra va declarar sentir-se legitimat per votar el seu portaveu, Narcís Feixas, després d’aconseguir més del doble dels vots que en els anteriors comicis. La CUP va emetre dos vots nuls, per a totes les dones treballadores i totes les persones a l’atur de la Garrotxa. Finalment, el PSC va decidir votar en blanc. Amb aquesta votació, Joan Espona va ser reelegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa. En el seu discurs, Espona va estendre la mà a la resta de grups per seguir treballant per la Garrotxa amb prioritat a l’atenció a les persones.

 

Notícies relacionades:

Joan Espona serà dos anys més el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, mentre que la resta de mandat se’l disputen Santi Reixach i Eduard Llorà

x