L’exposició ‘L’ànima de la fusta’ d’Evelí Adam rep les primeres visites de tallers i casals d’estiu

L’exposició ‘L’ànima de la fusta’ d’Evelí Adam, ubicada al Museu de la Garrotxa, ja ha rebut els primers casals i tallers d’estiu. Les visites, comentades pel mateix artista, donen sentit a aquesta mostra que vol apropar de forma didàctica el món de la fusta i l’art que en sorgeix.

Aquesta setmana l’exposició ‘L’ànima de la fusta’ ha rebut la visita d’una vintena de nens i nenes del taller d’expressió i art visual Estiu Creatiu, composat per l’escola Pigment i l’escola de teatre de la companyia Anna Roca. Ha estat el mateix artista, Evelí Adam, qui ha guiat els infants a través d’aquesta mostra composada com un viatge en el temps, des de la fusta en estat natural fins a l’art que es pot crear a partir d’aquesta matèria. Els nens i nenes han pogut descobrir com la fusta pot esdevenir una obra d’art sense necessitat de ser manipulada. A fora, al primer pis de l’Hospici, han pogut veure algunes construccions bàsiques amb fusta, com aquestes portes i finestres. Han pogut comprovar com el temps els ha tret la seva funció original i els ha revestit amb una pàtina d’art. “Han entès molt bé el tipus de l’obra, l’ànima de la fusta, el cor de la fusta” comenta Adam referint-se als nens i nenes.

A dins de la Sala 15 del museu, els infants han pogut conèixer l’edat dels arbres a través dels anells dels seus troncs, en una composició dins d’un marc de post de terra. Han vist com la fusta es pot modelar, deconstruir i reconstruir, fer de les seves restes i serradures secants de terra, material de decoració o noves textures naturals que donen volum a obres d’art, com la col·lecció pictòrica ‘La força del vent’ que s’exposa en aquesta mostra. Aquestes obres s’han fet amb una base de fusta i un volum aconseguit amb una tècnica inèdita i inventada pel mateix artista. Finalment, els nens i nenes també han pogut veure com als arbres se’ls pot retre tribut, embellir-los a través d’iniciatives artístiques com l’acció ‘Vesteix els arbres’ que es va fer a Campdevànol que es va fer a partir de teles reciclades. Les visites del públic infantil donen sentit a aquesta mostra amb un marcat vessant didàctic. L’artista està molt fascinat per la capacitat dels nens i nenes a transmetre els seus coneixments als pares o amics.

L’artista Evelí Adam insisteix que aquesta és una mostra per a tots els públics, des dels nens i nenes, que aprenen per primera vegada els secrets de la fusta, fins a persones de la tercera edat, que en coneixen tots els secrets. És per això que convida la gent gran a visitar l’exposició i així poder acabar de perfeccionar alguna informació.

Evelí Adam, artista del Ripollès, se sent emocionat per la rebuda que la mostra ha tingut a la capital de la Garrotxa, ja des de la seva inauguració, que va comptar amb l’assistència de 250 persones. “Venir de fora no és fàcil”, explica Adam. Però tot i així ha rebut molt de suport dels olotins i se sent molt acollit. Al veure com la gent l’ha rebut, l’artista recorda el seu poble Campdevànol, que el té sempre present.

La mostra ‘L’ànima de la fusta’ s’hi estarà al Museu de la Garrotxa durant tres mesos. Les visites dels casals donaran pas al setembre a visites promogudes des de les escoles de la Garrotxa.