El turisme ha tingut un impacte de 700 milions d’euros a la Garrotxa en deu anys

Els serveis ja és el primer sector econòmic a la Garrotxa a una distància important del segon, que és la indústria. En la darrera dècada el turisme ha suposat un impacte de 700 milions d’euros. I és que amb pocs anys l’oferta de places d’allotjament rural s’ha incrementat exponencialment. Ho expliquem a partir de dos exemples de la Vall de Bianya.

Segons l’Observatori econòmic social i mediambiental de la Garrotxa el sector serveis ja representa més del 54% del pes econòmic de la comarca, vint punts més que el segon, que és la indústria. Sobre el terreny aquesta realitat es fa evident amb l’increment de l’oferta de places hoteleres i rurals en pràcticament tots els municipis de la Garrotxa. L’hotel mas La Ferreria de Bianya va obrir les portes fa poques setmanes, impulsat per dues famílies que van veure una oportunitat de negoci. Amb aquest allotjament la Garrotxa ha passat a oferir una oferta que frega les 12.200 places d’allotjaments reglats. Aquest és un sector, el de serveis, que dóna feina gairebé 11.500 persones. El paisatge i la gastronomia són dos elements que van agafats de la mà quan es planteja l’obertura d’un negoci com aquest.

L’oferta turística es culmina amb l’oferta de cases de pagès. La Garrotxa va ser una de les comarques pioneres, ara fa més de 20 anys, en oferir aquesta opció. A El Molí d’en Solà i a Can Solà de la Vall de Bianya fa molts anys que s’hi dediquen. Al llarg de la darrera dècada l’oferta de turisme rural s’ha incrementat de manera exponencial a la Garrotxa, fins al punt que hi ha una autèntica competència entre cases. Aquesta setmana a El Molí d’en Solà hi ha un grup de persones estrangeres. Ara bé, el perfil habitual és una família de Barcelona o la seva àrea metropolitana que busca tranquil·litat i bon menjar.

Notícies relacionades:

Turisme Garrotxa preveu un 50% d’ocupació de mitjana a la comarca durant la Nit de Sant Joan

Un 85% d’ocupació a la Garrotxa durant el pont de l’1 de maig, 5 punts per sobre del previst

La pèrdua de turisme rus es compensarà amb el turisme francès i l’ocupació turística a l’estiu s’acostarà al 100% segons la Cambra de Comerç de Girona