Els responsables de manteniment de les piscines garrotxines creuen que és complicat patir una intoxicació per clor si es mantenen els controls que especifica la normativa

El control de clor de les piscines catalanes ve regulat per una normativa del mateix Departament de Salut de Catalunya, que especifica que s’han de fer controls manuals dues vegades al dia del PH de l’aigua, la seva transparència i els nivells de clor que conté. Els responsables de manteniment de les piscines garrotxines veuen difícil patir una intoxicació per clor com la que va tenir lloc diumenge al Ripollès si es segueixen els controls.

La intoxicació per clor és una incidència poc habitual a les piscines catalanes. Tots els equipaments garrotxins disposen de les màquines aprovades per sanitat per regular els productes químics que s’introdueixen a l’aigua, i tenen com a mínim a una persona responsable de mesurar l’índex de PH, els nivells de desinfectant residual utilitzat, i la transparència de l’aigua. La normativa especifica que aquests controls s’han de dur a terme dues vegades per dia, prenent mostres de l’aigua en els moments d’obertura de la piscina i de màxima confluència de públic: accions per evitar qualsevol incidència, que en tot cas no hauria de comportar la intoxicació dels banyistes; com a màxim patirien irritació als ulls i notarien per l’olfacte una forta presència de clor a l’aigua.

Les quatre piscines consultades per OLOT TELEVISIÓ, (Club Natació Olot, piscina municipal de Sant Esteve d’en Bas, d’Olot i de Castellfollit de la Roca) segueixen aquesta norma al peu de la lletra, i fins i tot al servei municipal olotí es fan tres controls diaris de l’aigua.

Notícies relacionades:

Entre deu i dotze persones, intoxicades pel clor a la piscina d’un càmping de Ripoll

x