Entre deu i dotze persones, intoxicades pel clor a la piscina d’un càmping de Ripoll

Una tempesta va provocar danys colaterals a Ripoll. L’excés de clor a la piscina d’un càmping a Ripoll va provocar diumenge la intoxicació d’una dotzena de persones.

Els bombers van rebre l’avís al voltant de tres quarts de dues del migdia i van desplaçar a una dotació, així com també Mossos d’Esquadra i Policia Municipal. Segons fonts dels bombers, els fets es van produir perquè una de les vàlvules de la piscina no funcionava correctament i això va provocar que expulsés més quantitat de clor de la que és recomanable per a una piscina. Els afectats van ser evacuats i repartits entre l’Hospital de Campdevànol i l’Ambulatori de Ripoll.

Tots ells ja han rebut l’alta mèdica malgrat que un d’ells va ser evacuat a Sabadell per tenir problemes d’asma. L’ajuntament ha confirmat que avui tècnics municipals han visitat les instal·lacions per vetllar que tot estigui correcte. Respecte al l’aigua potable, es va registrar una incidència durant la jornada de dissabte per culpa precisament de la forta tempesta de divendres a la Vall de Ribes.

La planta de Campdevànol no va donar a l’abast per filtrar el fang i això va ocasionar que els dipòsits de reserva al municipi quedessin buits. Per tant, el servei no es va poder restablir al 100% fins a la nit, quan el consum baixa en picat.

El servei va tornar a la normalitat ahir diumenge, segons president de Somasra, Xavier Cima.

Notícies relacionades: 

Els responsables de manteniment de les piscines garrotxines creuen que és complicat patir una intoxicació per clor si es mantenen els controls que especifica la normativa