Neix la Taula per a l’Educació a la Garrotxa, que té l’objectiu de crear pons i fomentar les relacions entre el sectors públic i privat

La Taula per a l’Educació ja és una realitat. Es tracta d’una redefinició del que va ser fa uns anys la Fundació Escola Empresa. Aquest projecte, impulsat pel Consell Comarcal de la Garrotxa, té l’objectiu d’establir un marc de relació estable i permanent entre el sector públic i el sector privat, fomentant la innovació i el suport en l’educació al llarg de la vida.

La Fundació Garrotxa Líder va coordinar l’any 2013 el projecte “Garrotxa, Territori Intel·ligent”, amb una sèrie de reptes per millorar l’educació a la comarca, mitjançant la creació d’un espai de treball, coordinació i impuls conjunt entre el sectors públic i privat.

D’aquest procés participatiu neix enguany la Taula per a l’Educació a la Garrotxa, amb la finalitat d’establir un marc de relació estable i permanent entre tots els seus participants, compromesos amb la promoció, el foment i la innovació educativa a la Garrotxa.

Els impulsors d’aquesta nova iniciativa es van reunir fa una setmana per debatre sobre el seu funcionament i la seva posada en marxa.

La Taula per a l’Educació a la Garrotxa, que s’obre tant a professionals a nivell individual com a empreses i entitats, serà l’espai on es plantegin reptes i s’acordin accions per donar resposta a les necessitats sorgides dels canvis socials i econòmics actuals. Inicialment, la secretaria tècnica de la Taula l’exercirà el Consell Comarcal de la Garrotxa.

Tot aquest procés i la creació de la Taula és una herència del que era la Fundació Escola Empresa. En aquell cas era només pensat per la Formació Professional, però en la creació d’aquesta iniciativa enguany s’ha redefinit el concepte, que està pensat també per acompanyar i treballar en l’educació al llarg de la vida.

La Taula per a l’Educació es posarà a prova amb l’ajuda del mapa educatiu de la Garrotxa, elaborat en els darrers mesos, i la primera acció que es durà a terme és la més urgent: la creació de la Comissió per a la millora de la Formació Professional. La constitució formal de la Taula i les seves comissions està prevista pel mes de setembre.

OLOT TELEVISIÓ, i concretament el seu director Albert Brosa, juntament amb altres entitats públiques i privades, han liderat aquest projecte des de l’inici.

Notícies relacionades:

Les possibilitats laborals centren el debat de la Taula Jove Comarcal de la Garrotxa

Aquest dijous s’ha celebrat la primera reunió de la Taula d’Ocupació d’Olot per intentar millorar els processos d’inserció laboral

L’Hospital Sant Jaume d’Olot acull la Primera Taula de la Infància per coordinar serveis i evitar duplicitats

Deixa un comentari