Controlat l’incendi de Girona que ha afectat 36 hectàrees de terreny forestal

L’incendi forestal que va començar ahir a la tarda a les Pedreres de Girona ja està controlat. La pluja d’aquesta nit ha ajudat a apagar les flames i a les sis i vint del matí els Bombers de la Generalitat confirmaven el control del foc. Pel que fa les causes d’origen del foc, de moment s’estan investigant, però tot apunta que seria una negligència per una cigarreta mal apagada.

Aquest matí els Bombers de la Generalitat donaven per controlat l’incendi que es va originar ahir poc més de les quatre de la tarda al carrer Hortènsia, a tocar del cementiri. El moment més violent va ser entre les 4 i les 6 de la tarda quan es van generar grans columnes de fum que s’observaven des de diversos punts de la ciutat i rodalies. Ahir al vespre però ja es donava per estabilitzat l’incendi.

Per proximitat, l’incendi va obligar a desallotjar unes 150 persones dels barris de la Torre Alfons XII, La Torre Gironella i Sant Daniel, fins al punt que es va habilitar l’escola Annexa per atendre’ls en cas d’haver de passar la nit fora. El director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, Ramon Parés ahir al vespre afirmava que les centenars de persones afectades ja estaven retornant als seus habitatges i aquest matí tots es trobaven als seus domicilis . D’altra banda, va aprofitar per demanar responsabilitat i col·laboració en aquests casos per part dels ciutadans. L’incendi forestal que ha afectat una superfície de 36 hectàrees, la majoria de vegetació forestal, encara hi continuen treballant una desena de dotacions terrestres per evitar revifalles a la zona. L’incendi de moment està en fase d’investigació per part dels agents rurals però es sospita que el podria haver provocat una cigarreta mal apagada.