El Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa ha iniciat durant el mes de juliol el projecte de control sobre l’espècie vegetal ailant a l’Alta Garrotxa

L’Ailathus altissima, més coneguda com ailant és un arbre present a molts punts de la Garrotxa, que és ornamental però que ha esdevingut invasor a causa del seu ràpid creixement. Es tracta d’una planta que no forma part de la biodiversitat de la comarca i que crea un cert perill per a la resta de plantes i arbres. És per això que el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, juntament amb la Diputació de Girona i l’Obra Social la Caixa, han iniciat aquest mes de juliol les intervencions per aturar el creixement de l’ailant i poder-la controlar, sobretot a la zona de l’Alta Garrotxa, a la vall d’Hortmoier, al veïnat de la Carrera, i al nucli d’Oix, punt per on s’estan acabant les actuacions de la primera fase.

La que s’ha dut a terme aquest mes és la primera fase de la intervenció, que és complicada per les grans arrels que l’ailant poseeix i que ha comportat un anàlisi amb deteniment.

Durant la tardor es durà a terme la segona fase del projecte, i es farà el tractament de les restes vegetals per tal d’eliminar els peus d’ailant després d’haver fet el tractament químic.

El Consorci destaca la importància de la col•laboració que han mostrat veïns en el projecte, que ha estat finançat per la Diputació de Girona i l’Obra Social la Caixa, en una actuació que s’ha dut a terme en una superfície de 16.635 metres quadrats, que és la que ocupava l’espècie.

Notícies relacionades:

El SIGMA i la Fageda netegen les lleres del Fluvià per obtenir biomassa per al projecte Carboneig 2.0

El Consorci de l’Alta Garrotxa emprèn un projecte de control d’una espècie d’arbre invasora i un altre programa per preservar el desenvolupament de les millors teixedes