Paisatge, gastronomia i cultura es promocionen la Vall de Bianya al programa ‘País Km0’ de La Xarxa de televisions locals

El magazín estiuenc de La XarxaPaís KM0, produït amb la col·laboració de les televisions locals de Catalunya, ha visitat aquest dimarts la Vall de Bianya. Durant dues hores d’emissió en directe, conduïdes per la periodista Marina Romero i el director d’OLOT TELEVISIÓ, Albert Brosa, van passar pel programa diversos personatges, artistes, escriptors o productors bianyencs.

Els productors agroalimentaris van ser un dels protagonistes, representants per la formatgeria Mas Farró i els Embotits Dorca, que van explicar la tradició en la producció d’embotits. El tècnic del Museu dels Volcans i meteoròleg, Jordi Zapata, tampoc hi va faltar. A banda d’explicar el perquè de la onada de calor d’aquest estiu, Zapata va detallar en quin moment es troba el vulcanisme a la Garrotxa just el dia que Les Notícies explicava que un estudi de Xavier de Bolós, del CSIC, concreta que la zona entre Olot i Santa Pau és la que presenta més perillositat actualment. El ‘País Km0’ tampoc va oblidar la ruta pel romànic de Bianya i ho va fer tot explicant la iniciativa del Romànic Extrem i una ruta per dues esglésies romàniques, la de Santa Margarida i la de Sant Salvador, testimonis de la riquesa històrica del municipi. La festa va acabar amb la colla gegantera de la Vall de Bianya i el ball del gegant, en Farrus Tremendus. La sorpresa de la tarda la va rebre el director d’OLOT TELEVISIÓ, Albert Brosa, i la seva parella, Irene Porxas, que el proper 1 d’agost s’uniran en matrimoni. L’equip del programa els va felicitar en directe en una últims segons molt emotius.