La Garrotxa ocuparà els trams 122 i 123 de la Via Lliure a la República Catalana

Des d’ahir, qui ho vulgui, ja es pot inscriure a l’acte que Òmnium i l’Assemblea faran a l’Avinguda Meridiana el proper 11 de setembre. Ahir mateix en la presentació a Barcelona ja es van fer les primeres inscripcions simbòliques amb representants del món de la cultura, com Isona Passola, Lluís Llach, Joel Joan o Albert Sánchez Piñol. L’acte és la ja coneguda Via lliure a la República Catalana i les inscripcions es poden formalitzar al portal Via.assamblea.cat . La via estarà dividida en 135 trams, un per cada escó que té la cambra catalana. L’objectiu és aconseguir una nova fita històrica com els anys anteriors, amb la particularitat que aquest cop es reivindicarà el caràcter plebiscitari del 27-S.

La Garrotxa, tal com s’ha fet en les darreres edicions també participarà d’aquesta mobilització, en concret els trams que s’han reservat per la comarca són el 122 i el 123 molt a prop del parlament que formarà part del grup d’Educació i Cultura tal com ha explicat a OLOT TELEVISIÓ la responsable de mobilitat de l’ANC a la Garrotxa Rosa Figueres.

Des de l’ANC i l’Òmnium de la Garrotxa s’han organitzat 44 autobusos per arribar a Barcelona, un més que l’any passat. D’aquests autobusos, 20 sortiran d’Olot i la resta es reparteixen per les poblacions de la comarca. Els tiquets es poden comprar des de dimecres passat a la seu d’Òmnium Cultural en horari de tarda i fins al dia 30. Passat aquest termini, a finals d’agost es podrà tornar a comprar els tiquets sobrants.

Per altre banda, d’ara fins al 27 de setembre, coincidint amb els dies 27 de cada més, l’ANC organitza actes per rehibindicar el caràcter plebiscitari del 27S. El proper dilluns, a les 20:00 al Casal Marià d’Olot, el director del Centre de Genètica Cardiovascular del Masonic, Ramon Brugada farà una xerrada. En motiu de la xerrada també es recolliran aliments per aquelles famílies que s’han quedat sense menjador escolar pels seus fills i també hi haurà interpretació en el llenguatge de signes.

Notícies relacionades:

Els bitllets per als busos de l’11-S es posen aquest dimecres a la venda i estaran disponibles fins el dia 30 de juliol

Els garrotxins sumen la seva reivindicació cívica a la ja històrica ‘V’ de la Diada de l’11 de Setembre

Uns 5.000 garrotxins participen en la ‘V’ catalana de l’11 de setembre

x