L’ebanista Joan Prat ha rebut el diploma a Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya, tot un reconeixement a la seva trajectòria

L’ebanista Joan Prat ha rebut aquest mes el diploma a Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya, tot un reconeixement a la seva trajectòria. Prat ha dedicat tota la seva vida al treball de la fusta, un ofici que viu intensament, i per aquest motiu hem volgut conèixer més a fons la seva història.

Joan Prat és un dels ebanistes més coneguts de tota la Garrotxa, i segueix interessant-se pel seu ofici de tota la vida: el treball de la fusta. Actualment, Prat està atent a l’evolució del ram, de la mateixa forma que ho ha fet tota la vida. Va començar fent portes i finestres als 14 anys, a l’empresa del seu pare i després del servei militar va entrar al món de la restauració.

Gràcies a la restauració i als treballs en marqueteria va poder fer arribar els treballs de la seva empresa fins a diversos punts del nord de l’estat.

Seguint amb l’evolució del ram de la fusta, Prat va passar de fabricar mobles clàssics a mobles amb rareses, fets a base de fusta d’arrel d’om, noguera, freixe o roure; aquestes feines el van permetre construir peces úniques, així com poder treballar en la decoració de masies senceres. El treball artesà l’ha portat a ser reconegut aquest 2015 amb el diploma de Mestre Artesà que entrega anualment la Generalitat de Catalunya, un reconeixement que ja va rebre el seu pare el 1991: per a Prat, el diploma arriba, a més del treball, per la formació de nous ebenistes.

Ara Prat està mig jubilat, i la seva filla ha agafat les regnes de l’empresa, però ell no deixa de banda la passió que l’ha portat a ser un dels artesans més reconeguts del país.

x