L’Esbart Olot recuperarà el Ball Pla per les Festes del Tura en el seu format popular original

L’Esbart Olot recuperarà el Ball Pla d’Olot aquestes Festes del Tura. L’entitat vol restablir aquest element característic de les festes que va desaparèixer fa 37 anys. I ho volen fer tornant a l’origen popular de la dansa deixant de banda la polèmica que va haver-hi durant els últims anys que es va fer, quan es veia com un acte elitista.

El Ball Pla, tal com explica el director artístic de l’Esbart Olot Àlvar Borrell era una dansa molt estesa arreu de Catalunya i es ballava a cada poble per la Festa Major. Amb el temps a Olot, el ball va anar degenerant, es va deixar fer la dansa i es va convertir en un passeig pels carrers del centre que al final era “la gent adinerada” la que hi participava i va tornar-se “un acte antipàtic”.

El Ball Pla es balla per parelles, en rotllana i és una dansa poc saltada, “d’aquí ve el nom de Ball Pla” explica Borrell. És senzilla i apte per a tothom.

Totes aquelles persones que hi vulguin participar, el ball es farà el diumenge 6 de setembre a 3/4 de 7 del vespre a la Plaça Major d’Olot. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a l’Esbart Olot i es demana, que si no es sap el ball, es vagi a algun dels assajos que organitza l’entitat per aprendre’l.

Deixa un comentari