Nan Oliveras es classifica pel Mundial de Triatló de Chicago després de quedar quart a l’Europeu sub-23 de Triatló de Banyoles

Gran cap de setmana de l’atleta olotí Nan Oliveras, que va aconseguir la medalla de bronze en relleus al Campionat Europeu de Triatló sub-23, disputat a Banyoles. Oliveras també va estar a punt de pujar al podi de la competició individual, entrant a meta a la quarta posició; amb aquest resultat, Oliveras es classifica pel Mundial de Triatló sub-23 de Chicago.

L’europeu sub-23 de triatló era una de les cites més esperades de l’any esportiu de Nan Oliveras: un bon resultat a Banyoles permetria participar a l’atleta olotí en el Mundial de Triatló sub-23 de Chicago, que s’ha de disputar els propers 15 i 16 de setembre. Oliveras va aconseguir el bitllet per disputar-lo després de protagonitzar una magnífica remuntada, a la que s’ha acostumat darrerament: l’olotí no va començar bé la prova individual, i va sortir del tram de natació al lloc 40 i al 23è de la part ciclista; en l’últim parcial de cursa a peu, però, va mostrar un gran desplegament físic per avançar llocs i acabar a la quarta posició, a mig minut de l’italià Delian Stateff, tercer classificat, i a cinquanta segons del guanyador, el manxec David Castro. L’europeu de triatló va continuar diumenge, amb la disputa de la prova per relleus mixtes i on també va participar Nan Oliveras. El combinat espanyol va aconseguir la medalla de bronze amb una actuació destacada de l’olotí, que va remuntar dues posicions en el darrer tram de cursa a peu.

Nan Oliveras va afirmar tenir un equip molt potent i que estan molt contents de fer podi. Tot i que a la competició individual, el triatleta afirma que amb el podi de relleus mixtes li dona “molta moral i molta força per les pròximes competicions”.

L’altre garrotxí participant, el castellfollitenc Genís Grau, no va tenir el seu millor dia i va acabar a la 37a posició, lluny dels seus últims resultats.

Notícies relacionades:

El triatleta olotí Nan Oliveras, puja al tercer calaix del podi a la Copa d’Europa de Triatló Esprint de Châteauroux

Nan Oliveras puja al podi en el Campionat d’Espanya Èlit en distància sprint de triatló, que guanya Javier Gómez Noya

Nan Oliveras guanya el Triatló d’Empuriabrava i opta als premis Girona és Esport, juntament amb el CPA Olot