El Consorci de l’Alta Garrotxa ha finalitzat la segona fase de conservació del camí de Sant Aniol

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha finalitzat recentment la segona fase de conservació i millora del camí de Sant Aniol, a l’Alta Garrotxa. Aquests treballs han estat possibles gràcies a la convocatòria d’ajuts per les actuacions en espais naturals protegits de Catalunya.

L’any passat el Departament d’Agricultura i Medi Natural va respondre favorablement a les peticions del Consorci de l’Alta Garrotxa per rebre ajuts pel finançament d’actuacions en espais naturals. Així doncs, es va iniciar el procés de recuperació que recentment ha acabat la segona fase al camí de Sant Aniol.

La intenció d’aquestes intervencions és retornar el camí a la seva configuració original. Actualment, es volen promoure excursions amb cavalleries, tal i com es feia durant l’Edat Mitjana, quan el monestir era un lloc de culte.

Francesc Canalias, el director del Consorci de l’Alta Garrotxa, explica que la intenció és retornar el camí a la configuració de l’època medieval, per on passaven els animals.

Aquestes accions han estat realitzades manualment i han consistit en empedrar i repicar la plataforma, així com consolidar l’esplanada de terres en llocs crítics. La segona fase ha permès arribar a la gorga del Citró i recuperar alguns dels punts més crítics del camí, tant per facilitar l’ús públic de l’espai com pel seu valor històric.

Tot i així, el Camí de Sant Aniol encara necessita algunes millores i és per això que s’hi farà una tercera fase d’actuacions de conservació.

Notícies relacionades:

La rehabilitació del refugi de Sant Aniol d’Aguja avança amb bon peu i es preveu acabar la teulada de la nau central aquest mateix estiu

Sant Aniol d’Aguja torna a disposar del seu camí d’accés

Comencen les obres de rehabilitació de la rectoria de Sant Aniol d’Aguja

x