Joves francesos i garrotxins participen en un intercanvi a la comarca aquesta setmana

Un grup de joves de Tuïr visita la comarca fins dissabte gràcies a un programa d’intercanvi coordinat pel Consell Comarcal de la Garrotxa i la regió francesa de Les Aspres. L’objectiu de la trobada és intercanviar opinions amb els participants garrotxins sobre les seves possibilitats de formar-se i trobar feina.

El Mas La Comademont de Batet de la Serra acull aquests dies un grup de joves francesos provinents de Tuïr, a Les Aspres, una zona rural del sud de França. Participen en un programa d’intercanvi juntament amb una desena de joves garrotxins. Tot i ser de països diferents, comparteixen realitats similars a l’hora d’entrar al mercat laboral i estudiar.

Aquesta experiència va començar l’any passat, amb una primera visita dels joves de la Garrotxa, a la regió de les Aspres. Segons expliquen dos dels participants, l’Esther i en Julien, en la primera trobada a a Tuïr van començar a treballar el que faran durant aquesta setmana, posant en comú les problemàtiques que afecten als joves d’ambdós països en matèria de feina i educació. En el cas de França, com explica el coordinador de l’activitat francès, Michael Alonso, el més difícil és tenir una primera experiència laboral abans dels 18 anys.

A partir de diferents dinàmiques de grup, els adolescents posen sobre la taula les problemàtiques que van detectar en la primera trobada per mirar de posar-hi sol·lució. Segons Michael Alonso, les opinions i idees dels joves han de servir per fer noves propostes a cada regió.

La tècnica de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, Cristina Riera, explica que un dels problemes amb què es troben els estudiants és que es veuen obligats a marxar de l’entorn rural per trobar feina. És per això que dins el planning d’activitats hi ha previstes diverses visites perquè coneguin diversos exemples de joves emprenedors que treballen a la Garrotxa.

En la seva estada, però, que s’allargarà fins dissabte, també hi ha estones de lleure, activitats i jocs en grup i temps per descobrir els atractius turístics de la comarca.

Notícies relacionades:

Una delegació de Tuïr visita Olot per establir projectes d’intercanvi en cultura i educació

El Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Olot publiquen l’Activa l’Estiu, una guia d’activitats per a nens i joves