La segona edició de la Trepitja Garrotxa formarà part de les curses oficials de la Federació Catalana i incorporarà una nova prova de 25 quilòmetres

El Centre Excursionista Olot organitzarà el proper mes d’octubre la segona edició de la Trepitja Garrotxa, l’única cursa d’ultratrail solidària de l’Alta Garrotxa. El club ha presentat diverses novetats de cara a l’edició d’enguany, on la prova ultra de 112 quilòmetres formarà part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per muntanya de la Federació Catalana.

La Trepitja Garrotxa va arribar per quedar-se. El Centre Excursionista Olot té la intenció de promocionar i fer créixer cada vegada més aquesta prova, única a l’Alta Garrotxa. I és per això que enguany ja s’està preparant la seva segona edició, que té l’objectiu principal de millorar l’assistència i la participació de la primera edició i explotar encara més la vessant solidària de la prova. Enguany la Trepitja Garrotxa arriba amb moltes novetats, i la principal és que la prova ultra formarà part de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per muntanya de la Federació Catalana, una condició que farà augmentar la participació i que permetrà els corredors i corredores que l’acabin dins del temps establert obtenir tres punts per a la prestigiosa cursa de Montblanc. Aquesta novetat es veu des del club com una oportunitat de convèncer a més corredors d’inscriure’s a la Trepitja Garrotxa.

La organització, a petició dels participants de la primera edició, suprimirà molts trams d’asfalt i intentarà que la cursa trascorri el màxim possible per corriols, i una altra de les grans novetats de la segona Trepitja Garrotxa és la creació d’una cursa de 25 quilòmetres el diumenge, per als qui no s’atreveixin amb les altres dues proves més exigents i es vulguin animar a prendre part en una iniciativa solidària que recaptarà fons un any més per a la Fundació Albert Bosch.

La Trepitja Garrotxa tindrà lloc el 24 i 25 d’octubre i començarà a Oix. Falten dos dies perquè es tanquin les inscripcions a preu reduit, que es poden fer des de la web del club, www.ceolot.cat. Abans de la prova el Centre Excursionista Olot també organitzarà una jornada d’entrenament i seguretat, una activitat complementària a la Trepitja Garrotxa que se celebrarà el 3 d’octubre amb l’objectiu d’ensenyar a millorar el rendiment i la seguretat a l’hora de la pràctica esportiva. Aquestes jornades comptaran amb la col·laboració d’esportistes com Eduard Barceló, Jordi Gibert, albert Grabulosa o Ismael Vila.

Notícies relacionades:

Eduard Barceló i Pau Capell guanyen la primera edició de la Trepitja Garrotxa

El Centre Excursionista Olot celebrarà la primera ultratrail solidària de l’Alta Garrotxa, la ‘Trepitja Garrotxa’, els propers 4 i 5 d’octubre

Neix la ‘Trepitja Garrotxa’, una cursa de muntanya extrema que organitzarà per primera vegada el Centre Excursionista Olot aquest 2014