El mosquit tigre prolifera a la Garrotxa gràcies a les pluges dels derrers dies

El mosquit tigre torna en força a la comarca. Tot i que es va detectar l’any passat, aquest estiu és la primera vegada que prolifera a la Garrotxa i, les pluges dels darrers dies han afavorit que tornès a créixer aquest insecte després de l’alerta que va haver-hi al juny. De moment, és una espècie que només es troba en algunes zones de la Garrotxa i des del SIGMA ja s’ha iniciat una campanya informativa per evitar que proliferi.

<

El passat mes de juny el mosquit tigre va entrar amb força per primer cop a la Garrotxa ajudat per les bones temperatures. La sequera de finals de juny i inicis de juliol va fer desaparèixer el mosquit, perquè els ous que s’havien post no es van poder desenvolupar per manca d’aigua. Ara, les pluges d’aquests dies han afavorit que aquest mosquit proliferes a la comarca.

David Llongarriu, tècnic de medi ambient del SIGMA explica que quan aquesta espècie invasora procedent d’Àsia arriba a un territori, ja no es pot eliminar i l’única cosa que es pot fer és reduir la proliferació.

Per evitar la proliferació d’aquest mosquit que pica sobretot durant el dia, és important evitar tenir recipients que puguin emplenar-se d’aigua amb la pluja al jardí, pati, terrassa o balcó de les cases. Els més comuns són galledes, carretons, cubells o els plats dels testos de les plantes. Aquests són els objectes on les femelles mosquit ponen els ous, que són difícils de veure a simple vista, i un cop s’emplenen d’aigua comencen a desenvolupar-se fins a néixer.

Des del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública SIGMA ja s’han començat a dur a terme campanyes informatives per lluitar contra la proliferació d’aquesta espècie a la comarca.  Tot i que el mosquit tigre va entrar l’estiu passat a la comarca per Besalú, l’insecte encara no s’ha estès per tota la comarca i només es troben focus en determinades poblacions i indrets amb climes més favorables per al mosquit.