Vuit companyies dels cinc continents participaran a l’ÉsDansa, que aquest any tindrà entrades numerades

Poc a poc es van coneixent les novetats i activitats que es programen aquest any pel festival ÉsDansa de Les Preses. Aquest any seran 8 companyies dels cinc continents les que mostrin les seves danses tradicionals en aquest festival. Per aquest 2015, destaca també, la venta d’entrades numerades, per evitar les cues que es generaven pels espectacles de pagament.

Un any més, el Festival Internacional de Música i Dansa de Les Preses, l’ÉsDansa proposa donar la volta al món a través de la dansa tradicional. Aquest 2015 seran 8 les companyies d’arreu del planeta que participaran al festival i donaran a conèixer les seves danses i cultura. Dues d’aquestes vuit companyies provenen de països que no havien estat mai representats a l’ÉsDansa com són Timor Oriental i Sud-Àfica. Aquest any, destaca també la participació de la companyia Te Whanau a Apanui de Nova Zelanda. Aquesta companyia durà a terme una de les actuacions més destacades, tal com explica el director de l’ÉsDansa. Al Clot de d’Infern, del Parc de Pedratosca, a les 12 de la nit mostraran un dels seus rituals Apanui.

La resta de companyies internacionals participants provenen de Cuba, França, Rússia i Irlanda. Totes elles es podran veure en les diferents actuacions de l’ÉsDansa entre el 18 i el 22 d’agost. Per als tres espectacles de pagament, les entrades es posaran a la venda el proper dilluns dia 3 d’agost a les 10 del matí a les pagines web de l’ÉsDansa, Ticketea i també a l’espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses. Aquest any les entrades arribem amb una novetat i és que l’organització ha decidit numerar-les per primer cop, per, tal com diu Fosas, evitar les cues que es generaven des de dues hores abans que comencessin les actuacions.  Aquest any també s’estrena un servei de bus gratuït entre Olot i Les Preses per als espectadors dels espectacles de pagament.

Pel que fa a la programació del festival, en aquesta 32a edició s’ha volgut donar empenta als ‘Parlem de…’, les tertúlies i debats del festival que aquest any es dupliquen i passen de les dues que es van fer l’any passat a quatre. Una d’elles, servirà d’explicació prèvia de ‘Toc d’Inici’, la preestrena del nou muntatge de l’Esbart Sant Martí de Barcelona que es farà el divendres 21 d’agost.

x