Els Fesols de Santa Pau ja tenen la Denominació d’Origen Protegida Europea

Aquest matí la Comissió Europea ha aprovat atorgar el certificat de Denominació d’Origen Protegiida, la DOP, als Fesols de Santa Pau. D’aquesta manera, aquests llegums típics garrotxins es converteixen en el 20é producte alimentari català amb qualitat protegida europea.

El Diari Oficial de la Unió Europea ha fet públic aquest matí  el registre dels Fesols de Santa Pau com a Denominació d’Origen Protegida. D’aquesta manera es culmina el treball i l’esforç que des del territori s’ha estat fent durant els darrers anys per aconseguir aquest reconeixement tal com explica Lluís Sunyer, President Associació de Cultivadors de Fesols de Santa Pau.

La protecció és només per a les llavors de fesol  de les varietats tradicionals tavella brisa, setsetmanera i gra petit. Es caracteritzen principalment pel seu sabor, que adquireixen de la terra volcànica on es cultiven que els aporta una sèrie de propietats que els diferencien de la resta.

A mitjans de setembre començarà la collita d’aquest llegum, que ara ja sí, aquest 2015, ja es podran comercialitzar amb la DOP europea convertint-se en el 20é producte alimentari català en obtenir aquesta protecció.

Notícies relacionades:

Els fesols de Santa Pau ja tenen la DOP catalana a l’espera que s’inscrigui al registre europeu perquè sigui extensiva a la Unió Europea

La Fesolada dóna el tret de sortida un any més la Festa Major de Sant Isidre a la Vall de Bianya

Les varietats de fesols de Santa Pau de Gra petit i de Setsetmanera han rebut el segell de qualitat gastronòmica ‘Girona Excel·lent’ que s’han entregat a Mas Can Batlle