La continuïtat del correbou de Festes del Tura es debatrà a partir de l’any que ve

El correbou de les Festes del Tura podria deixar de celebrar-se el 2016. La seva continuïtat es posa en dubte ja que l’espectacle d’enguany només es va aprovar amb els vots favorables del govern, en el qual hi ha divisió d’opinions sobre aquest tipus d’acte.

continuitat correbou

Aquestes imatges podrien ser, a partir de l’any que ve, un arxiu a les hemeroteques. Només els regidors de Convergència i Unió i PSC s’han aprovat la celebració del correbou en el ple d’aquest mes de juliol. I tot i això, hi ha discrepàncies a l’equip de govern en aquest sentit. A més, la oposició que està posicionada decididament en contra de l’espectacle.

L’equip de govern i Olot en Comú, a més, es va oposar a una moció que van presentar Òmnium, l’ANC, Estelada 2014 i La Greda perquè es cantés els Segadors i s’hissés una estelada en un màstil davant de l’ajuntament, per deixar-la penjada totes les festes. La CUP i Esquerra Republicana hi estaven a favor. Convergència i Unió va justificar el seu vot negatiu a la proposta explicant que no convé polititzar les Festes, i que com que no s’ha accedit a fer-ho el dia 11 de setembre enlloc del 4, s’ha rebutjat la proposta.

Això sí, amb l’excepció d’Olot en Comú i PSC es va aprovar una moció d’Esquerra Republicana perquè l’Ajuntament d’Olot pagui, d’ara en endavant els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya. Això es posarà en pràctica, probablement, a finals d’aquest 2015.