Olot recordarà la figura de Lluís Companys amb un monument

Els pressupostos d’aquest 2015 de l’Ajuntament d’Olot també s’inclou una partida de 14.000 euros per a un memorial a Lluís Companys. Aquesta és una proposta sorgida del grup municipal d’Esquerra Republicana seguint amb la línia d’aquesta formació de reforça la presència pública d’aquest antic president republicà de la generalitat que va ser afusellat ara farà 75 anys. El memorial formarà part dels actes de commemoració d’aquest aniversari. Per fer-lo, l’Ajuntament ha convocat un concurs obert per a la creació d’una obra artística en homenatge a la sevafigura, la de Lluís Companys, què serà ubicada en un espai públic de la ciutat. Des del consistori es dona total llibertat de creació a l’artista tant pel que fa al disseny del memorial com també a la ubicació d’aquest.