Mor l’artista olotí Xavier Carbonell a l’edat de 73 anys

El pintor olotí Xavier Carbonell ha mort avui a l’edat de 73 anys després d’una llarga malaltia. Carbonell ha estat un dels artistes més internacionals de la capital de la Garrotxa. Al llarg de la seva carrera ha exposat a centenars de ciutats d’arreu del món, i ha plasmat a través de la seva pintura les essències de les ciutats amb més personalitat del planeta.

Artista vital, Carbonell va deixar reflectit el seu optimisme en la llum i el color que imprimia en els seus quadres, ja fossin paisatges urbans, figures humanes o objectes. L’artista no ha deixat de pintar ni d’exposar fins al final. Les mostres dels seus quadres s’han anat succeint en diverses galeries d’arreu del món, entre elles la Jadite Gallery de New York, que constantment demandava part de l’obra de l’autor per exposar-la al públic nord-americà. Xavier Carbonell va portar el nom d’Olot al món. Va dedicar una important quantitat de pintures a Olot i la comarca, i va ser un artista altament reconegut per la seva ciutat. El gener d’aquest any, el Museu de la Garrotxa va inaugurar una exposició antològica en reconeixement a la seva important obra pictòrica.

 

Xavier Carbonell va néixer a Olot el 1942, on va aprendre gran part de les disciplines artístiques.  A l’edat de vuit anys i a l’acadèmia del seu pare, Lluís Carbonell, el reputat artista olotí va començar a aprendre els secrets del dibuix, la pintura, l’escultura i l’estètica. Més tard va formar-se acadèmicament a l’Escola de Belles Arts d’Olot. La seva gran experiència vital va ser la seva llarga estada a París, on va perfeccionar una tècnica molt personal que fa fàcilment reconeixibles els seus quadres.

 

Notícies relacionades:
L’art de Xavier Carbonell torna a Olot amb una exposició retrospectiva a la Sala Oberta de l’Hospici
Xavier Carbonell presenta la seva obra ‘Viatge i pintura’ a la galeria Arcadi Calzada d’Olot
El pintor olotí Xavier Carbonell exposa a la ‘Jadite Gallery’ de Nova York