Augmenta l’ocupació turística a la Garrotxa amb una mitjana del 65% al juliol

Bon inici de temporada pel turisme a Garrotxa. El juliol ha augmentat l’ocupació respecte l’any passat i es preveu que l’agost també augmenti. Pel que fa als visitants, el més de juliol el perfil de turista que més ha augmentat és el de la resta de l’estat, tot i que el més abundant és el provinent d’Europa.

El bon temps que ha fet aquest més de juliol ha animat la temporada d’estiu a la Garrotxa. Les empreses del secor han tancat el mes amb una ocupació mitjana a tota la comarca del 65%, tres punts més que l’ocupació real que va haver-hi el mateix mes de l’any passat. I l’agost no es presenta malament. La previsió d’ocupació es del 80%, un 5% més que l’ocupació real de l’agost del 2014. Aquestes dades porten a Turisme Garrotxa a fer una bona valoració de l’inici de temporada, més tenint en compte que per l’agost és només una previsió i l’ocupació real acostuma a augmentar, tal con recorda Turina Serra, Gerent de Turisme Garrotxa.
Des de l’Oficina de Turisme d’Olot també s’ha notat aquest augment de turistes respecte els anys anteriors, i s’han atès més visitants que des del juliol del 2011 tal com explica Judit Reixach, cap de l’àrea de Promoció de l’Ajuntament d’Olot.
Pel que fa a les previsions d’ocupació per tipus d’establiment, el mes de juliol tots han superat el 50%. Els càmpings amb un 65% han registrat un augment destacable respecte el juliol de l’any passat, quan les pluges van fer que la seva ocupació fos més baixa. Els que més ocupació han registrat, però, arribant al 100% han estat les cases de colònies gràcies als esplais.

El tipus de turisme que ha predominat el juliol a la comarca és, com la resta de l’any, el turisme de parella i familiar. Per nacionalitats, han augmentat sensiblement les visites de la resta de l’estat, sobretot de Madrid, Euskadi i València representant un total de més del 28% dels turistes a la Garrotxa. El percentatge més elevat de visitants a Olot, ha estat provinent del mercat europeu. Judit Reixach, de l’àrea de Promoció de l’Ajuntament d’Olot, explica que aquesta és una característica excepcional del juliol.

El que més agrada a la comarca és el turisme de natura cridats principalment pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Un inici de temporada alta a la Garrotxa sensiblement millor que l’any passat i que encara podria ser més bo, ja que el setembre i els mesos de tardor són dels mesos més forts pel turisme garrotxí.

 

Notícies relacionades:
El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa genera gairebé 600 llocs de treball i un valor afegit brut de 23 milions 320 mil euros
Turisme Garrotxa preveu un 50% d’ocupació de mitjana a la comarca durant la Nit de Sant Joan
Un 85% d’ocupació a la Garrotxa durant el pont de l’1 de maig, 5 punts per sobre del previst